Stoere Binken Design

Vesteda Jaarverslag

Klant: Vesteda

Geen jaarverslag zonder thema. Een jaarverslag is een belangrijke jaarlijkse terugkerende uiting van een organisatie. Feitelijk is het een rapportage van het afgesloten boekjaar en visualiseert de ins-and-outs van de organisatie. Een goed jaarverslag bevat foto's, essays, diagrammen en grafieken, maar het is veel meer dan dat; een écht jaarverslag is een puur stuk emotie.

Thema

Voor Vesteda hebben we het allereerste jaarverslag verzorgd. In dit jaarverslag wordt ingegaan op de wijze waarop Vesteda zich nader wil richten op de woningmarkt en welke acties daartoe opgestart zijn. Vandaar dat we als thema voor dit jaarverslag gekozen hebben voor 'richting'.

Als metafoor voor de verhaallijn hebben we een wereldreis genomen. Stel je voor dat een een groep waaghalzen op ontdekkingsreis gaat. Ze hebben het zwaar te verduren tijdens de reis, maar komen heelhuids aan op het punt van bestemming. In het land dat ze ontdekken vinden ze vele waardevolle artefacten en grondstoffen. Ze nemen deze mee terug naar huis, waar ze de waarde ervan weten te verhogen door goed te beleggen. Dit staat symbool voor de werkzaamheden van Vesteda, vandaar dat het als metafoor gekozen is voor dit prachtige jaarverslag.

Het Scheepvaartmuseum

We hebben contact opgenomen met Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en ze ons concept uitgelegd. We hebben ze gevraagd hoe ze ons konden helpen met hun expertise. Ze waren zo enthousiast dat ze ons de volledige vrijheid gegeven hebben om alle foto's uit hun archief te gebruiken die we nodig hadden. Nadat we een dag in hun archief doorgebracht hebben kwamen we naar huis met een indrukwekkende serie foto's die we voor de verhaallijn van het jaarverslag konden gebruiken. Daarnaast boden ze aan om een aantal geënsceneerde foto's te maken in de oude sfeer uit het scheepvaart tijdperk. Deze foto is gemaakt met authentieke materialen uit het archief van Het Scheepvaartmuseum.

vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een managementorganisatie met als specialisme het exploiteren van woningen in Nederland en is marktleider in het beleggingssegment dat circa 250.000 eenheden telt.

rene

Creative director

Deel dit artikel

P G