Goood Company branding

Goood Company banner - Rene Verkaart)

Goood Company is een startup bestaande uit studenten van de Universiteit Maastricht. Het wordt o.a. gerund door co-founder Samuel Stockhausen. Ze hebben een bezorgdienst ontwikkeld voor lokale voedingsproducten. Ze creëeren daarmee een persoonlijke band tussen de boeren, fabrikanten en hun klanten. Stoere Binken Design ontwerpt een vriendelijk en herkenbaar merk met een sociaal karakter.

Creative Director

Hello looocal community

The Goood Company is een bezorgdienst voor lokale producten. Alle producten van lokale producenten zoals boerderijen, fabrikanten, brouwerijen, enzovoorts. in het bereik van 50 km rond Maastricht worden verzameld en aangeboden op de online shop. Consumenten kunnen deze lokale producten bestellen en dan worden ze dezelfde dag geleverd via 100% elektrische auto’s.

Consumenten kennen de kwaliteit en herkomst van de producten; ze ondersteunen de lokale economie en doen aan duurzaam gedrag door hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Looogo met een glimlach

We hebben een vriendelijk logo voor de Goood Company ontworpen met een authentieke en open uitstraling. Het beeldmerk is een combinatie van een glimlach, natuur in de vorm van het blaadje en de letter g. Dit beeldmerk is iconisch, perfect los te gebruiken en direct herkenbaar.
Het handgeschreven lettertype en het stempelkarakter onderstrepen het feit dat alle Goood Company producten handwerk zijn. Met de hand gemaakt door boeren en producenten, handmatig ingepakt en persoonlijk bezorgd door Goood Company.


Onze logo's
Goood Company logo - Rene Verkaart)

De filosofie van Goood Company wordt gedreven door innovatie, transparantie en efficiëntie. Ze bieden een duurzaam en toekomstgericht systeem van boodschappen doen, dat verpakking minimaliseert, producttransparantie maximaliseert en voor iedereen toegankelijk is. Ze willen de hoge koolstofvoetafdruk van voedselproducten verkleinen door een bezorgservice te bieden voor lokaal geteelde of gemaakte voedselproducten en deze industrie begeleiden naar een duurzame toekomst.

Goood Company sla - Rene Verkaart)
Goood Company startup kleurenpalet - Rene Verkaart)
Goood visitekaart - Rene Verkaart)

Goood Company biedt een eenvoudige en effectieve oplossing voor een probleem op de markt door moderne technologie te gebruiken om voedselleveranciers met hun klanten te verbinden. Hun service maakt de gebruikerservaring gemakkelijk en aangenaam door een aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke webshop interface.

Goood Company custom iconografie

In de schetsfase van de merkontwikkeling hebben wij een aantal handgemaakte iconen ontworpen die later toegepast kunnen worden in de branding. Van een To Go-icoon tot emoticons en concepten voor uitbreidingen op de bezorgdienst.

Goood Iconen - Rene Verkaart

Goood electric car - Rene Verkaart)

Het denken van René gaat verder dan "alleen" design

Ik nam contact op met René met een idee voor een startup en was verbaasd over hoe open en beleefd hij reageerde. Tijdens onze eerste ontmoeting was ik onder de indruk van zijn creativiteit en nadat ik hem het idee had gepresenteerd, zei hij dat hij het leuk vond en dat hij ons graag zou ondersteunen met ontwerpen van welke aard dan ook. Maakte het idee nog coherenter en duidelijker. Het denken van René gaat verder dan “alleen” design. Hij heeft creatieve ideeën en begrijpt ook wat potentiële klanten interessant vinden, precies de hulp die we als startup nodig hadden.
Bij onze tweede ontmoeting bezocht René ons in ons kantoor in Maastricht. Hij kwam op zijn stoere brommer, de elektrische MEIJS Motorman… Wat een personage!
We hebben ook buiten onze bijeenkomsten contact. Hij stelt vragen over hoe het gaat en of er iets nodig is.

Conclusie: René is een professionele en charismatische ontwerper die perfect is om zelfstandig met startups te werken. Hij is vriendelijk, geïnteresseerd en je kunt zien dat hij expertise heeft op zijn vakgebied. Ik kan hem alleen maar aanbevelen!

Samuel Stockhausen -
Co-founder Goood Company

Stoooer nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid