Mark Janssen Illustrator website

Mark Janssen Illustrator banner - Rene Verkaart)

Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen werd hij snel internationaal beroemd als illustrator voor kinderen en volwassenen. Designbureau Stoere Binken Design ontwerpt de nieuwe Mark Janssen website. Hij heeft ons een uitdaging én de volledige vrijheid gegeven. We zijn enorme fans, dus de nieuwe maatwerk website moet zijn werk eer aan doen.

Creative Director

Als illustrator Mark Janssen je carte blanche geeft om zijn uitdaging te verwerkelijken, dan wordt het spannend. Hoe kun je een website maken die zijn werk eer aan doet? Een website die het gevoel van zijn tekeningen overbrengt en de kijker gelukkig maakt?

Onze oplossing is een catalogus website, een virtuele boekenkast met geheime uitschuiflades. Een bonte navigatie bestaande uit illustratieve lettertypes verleiden je om Mark’s werk te ontdekken, te bladeren door de magische wereld in zijn hoofd. Grote afbeeldingen tonen de kracht van de details en de liefde in zijn tekeningen. Mark’s werk geeft ons het gevoel weer even kind te zijn…

Illustraties voor jong en oud

Vanuit zijn atelier in Valkenburg a/d Geul maakt Mark illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek ‘Mijn vriend de sjeik van Ulf Stark’ tot op heden, werkte hij aan meer dan 175 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan 10 talen. Ondertussen publiceert hij zijn eigen boeken voor beginnende lezers waarbij hij zowel de tekst als de tekeningen levert. Zijn Instagram account is een pareltje en de moeite waard om te volgen.


Alle boeken
Janssen illustratie - Rene Verkaart)

Mark Janssen website: magische werelden

De Mark Janssen website is een magische plek waar jong en oud kunnen dromen. Fabelachtige kinderboeken en sprookjesillustraties, alles liefdevol getekend door Mark. Zijn mix tussen handmatig geschilderde en digitaal getekende illustraties is onovertroffen.


Webdesign

Kwaliteit, een unieke stijl en duidelijke stappen

Kwaliteit, een unieke stijl en duidelijk stappen vooruit durven zetten. Niet trendgevoelig, maar bouwen aan een figuurlijk stevig huis dat blijft staan. Dat geldt voor mijzelf als illustrator en daarom ook voor mijn keuze om Stoere Binken Design mijn website te laten bouwen. Daar herken je elkaar in!

Mark Janssen -
Illustrator

De kracht van typografie

Mark vindt de fonts van René Verkaart (alias Characters Font Foundry) geweldig en wilde deze heel graag in zijn website verwerkt hebben. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen! We hebben typografie als illustratie gebruikt, speels, prikkelend en eigenzinnig. Past perfect bij Mark, vinden wij.
De homepage van de Mark Janssen website is volledig ontworpen met de lettertypes van René. Als huisstijl lettertype hebben we de Jekyll Pro gebruikt, en hebben die speciaal voor Mark aangepast. Dit lettertype heeft veel speelse alternatieve lettertekens waardoor het perfect past bij Mark’s illustratieve tekenstijl.

Mark Janssen Illustrator website typografie navigatie


Typografie

Boek 'Kodo, de weg van de boog'

Het boek ‘Kodo, de weg van de boog’ is het gemeenschappelijke project van illustrator Mark Janssen en auteur Bert Kouwenberg. Dit boek vol boeiende en sfeervolle prenten is, volgens ons, één van de mooiste boeken van Mark Janssen. Stoere Binken Design heeft het boek ontworpen waarna Uitgeverij Clavis het verder heeft uitgewerkt.


Boeken
Kodo Illustrator - Rene Verkaart)

Ter ere van Bert Kouwenberg

Bert, een verhalenverteller in hart en nieren, is helaas te vroeg op 2 mei 2015 overleden. Wij zijn vereerd en ontroerd dat we dit boek mochten vormgeven. Het eindresultaat heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Als vormgever droom je van zo’n boek. Je kunt het boek bestellen op de website van Uitgeverij Clavis.

Het boek heeft het indrukwekkende formaat van 30 x 37 cm en is 112 pagina’s dik. Wauw. De perfecte drager voor de fantastische tekeningen van illustrator Mark Janssen. Wij zijn fans van het eerste uur, maar dit vinden we zijn meesterstuk.


Bestel boek

Betoverend nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid