Mark Janssen Illustrator website

Mark Janssen banner - Rene Verkaart)

Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen werd hij snel internationaal beroemd als illustrator voor kinderen en volwassenen. Webdesign bureau Stoere Binken Design ontwerpt de nieuwe Mark Janssen website. Hij heeft ons een uitdaging én de volledige vrijheid gegeven. We zijn enorme fans, dus de nieuwe maatwerk website moet zijn werk eer aan doen.

Creative Director

Illustraties voor jong en oud

Vanuit zijn atelier in Valkenburg a/d Geul maakt Mark illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek ‘Mijn vriend de sjeik van Ulf Stark’ tot op heden, werkte hij aan meer dan 175 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan 10 talen. Ondertussen publiceert hij zijn eigen boeken voor beginnende lezers waarbij hij zowel de tekst als de tekeningen levert. Zijn Instagram account is een pareltje en de moeite waard om te volgen.


Boeken
Janssen illustratie - Rene Verkaart)

Mark Janssen website: magische werelden

De Mark Janssen website is een magische plek waar jong en oud kunnen dromen. Fabelachtige kinderboeken en sprookjesillustraties, alles liefdevol getekend door Mark. Zijn mix tussen handmatig geschilderde en digitaal getekende illustraties is onovertroffen.


Webdesign

Kwaliteit, een unieke stijl en duidelijke stappen

Kwaliteit, een unieke stijl en duidelijk stappen vooruit durven zetten. Niet trendgevoelig, maar bouwen aan een figuurlijk stevig huis dat blijft staan. Dat geldt voor mijzelf als illustrator en daarom ook voor mijn keuze om Stoere Binken Design mijn website te laten bouwen. Daar herken je elkaar in!

Mark Janssen -
Illustrator

De kracht van typografie

Mark vindt de fonts van René Verkaart (alias Characters Font Foundry) geweldig en wilde deze heel graag in zijn website verwerkt hebben. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen! We hebben typografie als illustratie gebruikt, speels, prikkelend en eigenzinnig. Past perfect bij Mark, vinden wij.
De homepage, tevens de hoofdnavigatie, is volledig ontworpen met de lettertypen van René. Als huisstijl lettertype hebben we de Jekyll Pro gebruikt, en hebben die speciaal voor Mark doorontwikkeld. Dit lettertype heeft veel speelse alternatieve lettertekens waardoor het perfect past bij de Mark’s illustratieve tekenstijl.

Mark Janssen website typografie navigatie


Typografie

Boek 'Kodo, de weg van de boog'

Het boek ‘Kodo, de weg van de boog’ is het gemeenschappelijke project van illustrator Mark Janssen en auteur Bert Kouwenberg. Dit boek vol boeiende en sfeervolle prenten is, volgens ons, één van de mooiste boeken van Mark Janssen. Stoere Binken Design heeft het boek ontworpen waarna Uitgeverij Clavis het verder heeft uitgewerkt.


Boeken
Kodo illustratie 1 - Rene Verkaart)

Ter ere van Bert Kouwenberg

Bert, een verhalenverteller in hart en nieren, is helaas te vroeg op 2 mei 2015 overleden. Wij zijn vereerd en ontroerd dat we dit boek mochten vormgeven. Het eindresultaat heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Als vormgever droom je van zo’n boek. Je kunt het boek bestellen op de website van Uitgeverij Clavis.

Het boek heeft het indrukwekkende formaat van 30 x 37 cm en is 112 pagina’s dik. Wauw. De perfecte drager voor de fantastische tekeningen van illustrator Mark Janssen. Wij zijn fans van het eerste uur, maar dit vinden we zijn meesterstuk.


Bestel boek
balloon_corner

Wil je ook een betoverende WordPress website?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in magische maatwerk websites. De responsive website die we ontwerpen moet aan het succes van jouw bedrijf bijdragen. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.