Vanishing White Matter Consortium website

Vanishing White Matter Consortium banner - Rene Verkaart)

Het Vanishing White Matter Consortium (VWM) is onderdeel van het Amsterdam UMC en bestaat uit 9 (kinder)neurologen van 8 academische medische centra wereldwijd. Deze zijn allemaal betrokken bij patiëntenzorg en onderzoek naar leukodystrofie. Stoere Binken Design heeft de branding en de medische maatwerk website verzorgd.

Creative Director

Een remedie voor VWM vinden

Vanishing White Matter (VWM) is een zeldzame erfelijke ziekte. De naam heeft te maken met de witte stof in de hersenen, die door de ziekte wordt afgebroken. Door de ziekte raak je ernstig gehandicapt en ga je vaak snel achteruit. VWM komt vooral voor bij jonge kinderen.

VWM uitgelichte afbeelding - Rene Verkaart

De missie van het Vanishing White Matter Consortium is om therapieën voor VWM mogelijk te maken en te versnellen, met als doel toegankelijkheid en betaalbaarheid voor alle patiënten. Voor dit doel hebben ze een internationale samenwerking opgezet, waarbij partners worden betrokken om onbevooroordeelde analyses van verschillende therapieën te bieden, met behulp van een slim proefontwerp om de rekruteringsuitdagingen van deze zeldzame ziekte aan te pakken.
Het VWM Consortium is onderdeel van het Amsterdam UMC en werkt samen met een aantal partnerorganisaties, waaronder academische instituten, biotech- en farmabedrijven, en patiënten- en familieorganisaties.

Vanishing White Matter in beeld

De foto bovenaan in de website is de allereerste foto van de hersenen van een 5-jarig kind met VWM, gemaakt door het team van Prof. Marjo van der Knaap.


Logo design

Een logo dat vervaagd

Het logo visualiseert het ziektebeeld; het verdwijnen van massa. Het beeldmerk refereert aan een frequentie golf. De kleuren vervagen en onderstrepen daarmee de naam van de ziekte ‘Vanishing White Matter’.

Hoewel de klant eigenlijk geen logo wilde, hebben we die toch gemaakt. Noem het eigenwijs, wij noemen het passie en visie, want onder de streep zijn ze er super blij mee en gebruiken ons logo heel graag.
Net zoals bij het Maastricht UMC+ magazine geven we altijd nét dat kleine beetje extra.

Stoere medische maatwerk website

Ons webdesign geeft het Vanishing White Matter Consortium als platform voor medische professionals tevens een patiëntvriendelijke uitstraling. Hoewel de content van het platform hoofdzakelijk voor insiders geschikt is, zullen ook patiënten de website vinden en dus willen/moeten begrijpen. De focus lag daarom op inclusie, de gebruikerservaring (Usability), belevingservaring (User Experience) en overige aspecten van de interactie van de gebruiker met de website. Professioneel. Toegankelijk. Onderscheidend.


Webdesign Amsterdam

René's prachtige ontwerp verbaasde ons

Het was een groot genoegen om met René samen te werken aan de website. René luisterde goed naar onze wensen, en wist soms nog beter wat we nodig hadden/wilden dan wij. Zijn prachtige ontwerp verbaasde ons, en zijn actieve deelname en professionele aanbevelingen waren zeer nuttig tijdens de ontwikkeling van de inhoud. We hadden een korte deadline, maar dankzij René konden we met trots de website op tijd lanceren. Heel erg bedankt!

Prisca Leferink -
Business Developer Amsterdam UMC
Vanishing White Matter Consortium DNA - Rene Verkaart)

Prof. Marjo van der Knaap – Amsterdam UMC

Prof. Marjo van der Knaap is volwassenen- en kinderneuroloog, sinds 1991 werkzaam bij Amsterdam UMC. Zij is hoofd kinderneurologie. In 2000 richtte ze het Amsterdam Leukodystrophy Centre op, waar patiëntenzorg wordt gecombineerd met fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. Ze heeft bijgedragen aan de MRI-definitie van VWM. In 2001/2002 ontdekte haar groep 5 VWM-gerelateerde genen. Haar onderzoek heeft bijgedragen aan inzicht in de pathofysiologie en therapiedoelen van VWM. Zij startte de eerste therapieproef bij VWM.

balloon_corner

Jouw nieuwe medische website

Ben jij ook werkzaam in de medische- of zorgsector en wil je een onderscheidende maatwerk website laten maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak om je nieuwe professionele website samen te bespreken.