INBASE brand identiteit

Inbase hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

INBASE, een ontwikkelaar van ingenieuze database systemen vroeg Stoere Binken Design voor een geheel nieuwe brand identiteit
Bij het ontwerpproces kregen we de volledige vrijheid met als enige wens dat het briefpapier liggend i.p.v. staand werd vormgegeven. Een bijzondere keuze binnen een huisstijl die wij graag vervullen.

Creative Director

Lichtje branden!

Het spreekwoord “Er ging bij hem een lichtje branden” is bij de meeste wel bekend voor het hebben van een goed idee of iets door hebben. Omdat het bij Inbase niet bij één idee bleef vonden we de juiste foto die hier wel invulling aan kon geven.

Lampen invert - Jeroen Borrenbergs

Deze foto laat niet alleen een fraaie esthetische bundeling van verschillende lampen zien, het is namelijk ook een röntgenopname die de lampen geheel transparant maakt. Het idee van de foto viel goed bij de klant en werd aangevuld met een moderne letter in een opvallende duotoon. Deze stijl werd verder doorgevoerd binnen de nieuwe INBASE brand identiteit.

Liggend briefpapier

Omdat de enige wens van de klant een liggend briefpapier was moest de vouwlijn ook anders komen te liggen. Daardoor kozen we voor een notaris envelop die volledig aan de voorzijde werd bedrukt. In het ontwerp werd rekening gehouden met de adressticker en daardoor ruimte vrijgehouden om zo zijn chique uitstraling te behouden.

Een design system zorgt voor consistentie

Een design system is een collectie van herbruikbare huisstijl componenten, samengevat en helder gedocumenteerd in een huisstijlhandboek. Deze stelt betrokkenen zelf in staat om, onafhankelijk van elkaar, verschillende en uniforme merkuitingen te creëren. Bij Stoere Binken Design ontwikkelen we altijd een design system voor onze klanten omdat we huisstijlmanagement belangrijk vinden. Hiermee documenteren we de DNA van het bedrijf, zorgen we dat nieuwe merkuitingen aan de huisstijl richtlijnen voldoen en werken we efficiënter.

balloon_corner

Wil jij ook een STOERE brand identiteit?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.