Timtur Dutch Quality Shoes branding en website

Timtur banner - Rene Verkaart)

Het Nederlandse schoenenmerk Timtur maakt in 2010 een legendarische comeback. Het in 1798 opgerichte – maar in 1971 verdwenen – schoenenmerk was hofleverancier en is nu waardig herrezen met een uitgebreide collectie handgemaakte topontwerpen. Stoere Binken Design ontwikkelt de complete merkidentiteit, maatwerk Timtur website en webshop, een Nederlands merk met geschiedenis, persoonlijkheid en topkwaliteit.

Creative Director

Handgemaakte schoenen met top kwaliteit

Timtur schoenen worden met de grootste zorg en met de hand gemaakt. Uitsluitend de beste schoenmakers werken aan een “Timtur”. Van het snijden van het fijnste leder, het aanbrengen van de zorgvuldig geplaatste Engelse naad, het plaatsen van de hoogwaardige Rendenbach zool tot het hand finishen van ieder individueel paar. Uiteraard kun je bij Timtur ook terecht voor individueel maatwerk. In het rijke kleurenpalet zit geheid een kleur die past bij jouw persoonlijkheid. Bij de merkbeleving van Timtur draait het om lifestyle, exclusiviteit, stijl, persoonlijkheid en identiteit.


Verpakkingen

Elegant redesign

Timtur produceert luxe herenschoenen. Uit vele kleuren en kwalitatief hoogwaardige leersoorten worden de schoenen individueel vervaardigd. Voor Stoere Binken Design is het belangrijk dat de nieuwe branding naadloos aansluit bij het high-end niveau van de Timturs. Een elegant redesign van een historisch merk. Hoogwaardige fotografie, verfijnd kleurgebruik en een symbiose tussen de schoenen en de verpakking.

Bekend van radio en televisie

De laatste jaren is Timtur in heel Nederland erg populair geworden. De schoenen worden door veel BN’ers gedragen waaronder Marcel Maijer, Roelof Hemmen, maar ook Albert Verlinde en Gijs Staverman. Daarnaast zijn Timturs door de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling erg gewild bij CEO’s, captains of industry, zakenmannen en politici.

Timtur Roelof Hemmen - Rene Verkaart


Commercials

Timtur maatwerk website en webshop

De Timtur maatwerk website en webshop zijn de online etalage voor de hoogwaardige schoenen, de ‘Timturs’. Met mooie foto’s om de verfijnde details van de handgemaakte schoenen te kunnen bekijken is de Timtur website een paradepaartje van een minimalistisch verkoopkanaal.

Gebruikersvriendelijkheid staat bij ons webdesign Limburg altijd voorop. Door in een vroeg stadium het prototype te testen op de doelgroep hebben we een goede Customer Journey kunnen ontwikkelen die ook écht werkt.


Webdesign
Timtur schoen - Rene Verkaart)

Het werken met SBD is een waar genoegen

Het werken met Stoere Binken is een waar genoegen. Stoere Binken is geen ontwerpbureau dat rücksichtslos naar de pijpen van haar klanten danst. Als klant wordt je bij Stoere Binken ook op je plaats gezet. Even de spiegel voorgehouden. Op een prettige manier dan wel om samen tot het beste resultaat te komen. Met een frisse blik, de nodige creativiteit en consistentie wordt aan de ontwerpen gewerkt. Op timing wordt scherp ingezet en het totaalbeeld van de huisstijl en communicatie is de rode draad.

Dennis Jongen -
Directeur Timtur

Fashion Reflex Shoes

Uniek en ultra modern is de flexibele Goodyear genaaide brogue uit de Fashion Reflex serie. Deze schoen kun je oprollen (ja, je leest het goed) en wordt geleverd in een blikken verpakken die Stoere Binken Design ontworpen heeft. De Fashion Reflex schoen, gemaakt van het fijnste Noord-Amerikaanse hertenleer, is uniek in haar soort en exclusief bij Timtur te verkrijgen. Een fijnere schoen aan je voeten bestaat niet!

Timtur Brandstore Den Bosch

In Den Bosch opende het Nederlandse Timtur onlangs haar eerste Brandstore. De unieke herenschoenen waren voor het RTL programma LifestyleXperience de aanleiding om een bezoekje te brengen aan de Timtur brandstore. Hier is het complete assortiment schoenen en accessoires in alle kleuren verkrijgbaar, van schoenen tot riemen, handschoenen, bescherming- en verzorgingsproducten.

Handmade nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid