Helder over staar platform

Helder over staar banner - Rene Verkaart)

Staar is een veel voorkomend oogprobleem. Het is wereldwijd één van de grootste oorzaken van blind worden. Helderoverstaar.nl is een onafhankelijk platform over staar en informeert over de mogelijkheden om staar te behandelen. Stoere Binken Design ontwerpt de nieuwe branding en maatwerk website.

Creative Director

Ontwerp proces

Voor de Helder over staar branding en maatwerk website hebben we veel schetsen gemaakt en voorstellen gedaan. Van logo varianten tot social media campagnebeelden en print media advertenties. We hebben verschillende kleurstellingen uitgeprobeerd en een WCAG geschikt kleurenpalet samengesteld.
De klant mocht zijn voorkeur kiezen.

Filosofie achter het logo

Wij zijn van mening dat het logo een belangrijk onderdeel is van de storytelling. In het logo zouden elementen uit de branding terug te vinden moeten zijn. Deze zijn verbonden met het DNA van je bedrijf. Dit is de filosofie achter het Helder over staar logo:

  • De buitenste cirkel is het deel van het oog genaamd ‘harde oogrok’.
  • De groene punt is de ooglens die het licht binnen laat.
  • De grijze cirkel is de plek in het oog waar staar plaatsvindt.

Als een logo geen elementen bevat die uit je merkidentiteit, dan is het generiek en uitwisselbaar. Met onze stoere maatwerk logo’s ben je altijd onderscheidend en uniek.


Stoere logo's
Helder over staar logo schetsen - Rene Verkaart)
Helder over staar advertenties - Stoere Binken Design)
Helder over staar advertenties - Stoere Binken Design)
Helder over staar advertenties - Stoere Binken Design)

Iconografie & illustraties

Iconografie omvat de analyse van elementen zoals vorm, kleur, compositie en context om de betekenis en achterliggende boodschap van een afbeelding te begrijpen. Het is een belangrijk onderdeel van de iconologie, die zich richt op de symbolische en culturele analyse van beeldtaal.

Iconografie kan een krachtig hulpmiddel zijn bij het ontwikkelen en uitdragen van de merkidentiteit van een bedrijf. Hier zijn enkele iconen die we voor de Helder over staar branding ontworpen hebben, gebaseerd op de beeldtaal van het logo:

Helder over staar iconografie - Rene Verkaart

Daarnaast hebben we een set illustraties van het oog gemaakt die exact visualiseren welke aandoeningen er aan het oog kunnen ontstaan en hoe deze heten. Onder Oogproblemen op de Helder over staar website vind je hierover meer informatie.
Zelfs de pin in de landkaart van de Kliniekzoeker is gebaseerd op het logo.

Helder over staar zelftest - Stoere Binken Design)

WCAG compliant webdesign

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines en zijn richtlijnen voor de toegankelijkheid van web content, gericht op mensen met een beperking. Ons webdesign voor de Helder over staar maatwerk website is WCAG 2.1 (AA) geschikt.

WCAG kleurenpalet

Voor het Helder over staar webdesign hebben we een WCAG-kleurenpalet ontwikkeld zodat ook mensen met een oogaandoening de website goed kunnen bekijken. Er zit zelfs een ‘contrast modus’ in dat het contrast nog verder verhoogt. Deze verwijdert lichte kleuren en zet link om naar een andere stijl. Alles in de lijn van drempelvrij.nl.

De onderstaande kleuren hebben we getest totdat we tot het uiteindelijke resultaat gekomen zijn. De kleuren die de klant gekozen heeft zijn anders dan de kleuren op deze pagina. Dit was onze voorkeur, dus we hebben de vrijheid genomen onze kleuren te gebruiken.

Helder over staar drempelvrij WCAG - Stoere Binken Design


Maatwerk website

Wat is staar

Staar is een vertroebeling van de ooglens waardoor je zicht minder wordt. Zonder behandeling kan dit tot ernstige slechtziendheid leiden. De ooglens zit direct achter de pupil, voor in het oog. Normaal is deze helder en doorzichtig. Als je ouder word zal de lens langzaam minder helder worden; de lens wordt troebel. Door deze vertroebeling komt minder licht op het netvlies en ga je dingen waziger en grauwer van kleur zien. Deze vertroebeling van de lens wordt ook wel cataract genoemd.

balloon_corner

Wil jij ook een website die gezien wordt?

Wil je praten over jouw nieuwe maatwerk website? Wil je je bestaande website verbeteren of WCAG compliant maken voor digitale toegankelijkheid? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.