MEIJS Motorman branding en website

MEIJS Motorman website Webdesign Maastricht - Rene Verkaart)

Stoere Binken Design ontwerpt de nieuwe branding en maatwerk website voor de revolutionaire MEIJS Motorman, een bijzonder stijlvolle en 100% elektrische bromfiets. Het is een sterk staaltje dutch design en vakmanschap uit Maastricht, Limburg. Handgemaakt en van uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen van lokale leveranciers. Een uniek product van de Maastrichtse ontwerper Ronald Meijs waar we zeer trots op zijn.

Creative Director

MEIJS Motorman in The Hunger Games blockbuster

Vier custom MEIJS Motormans worden gebruikt in de Hollywood blockbuster “The Hunger Games – The Ballad of Songbirds“. Mylane, onze klant en fabrikant van de Motorman, heeft op wens van Lionsgate een unieke kleur ontwikkeld, passend bij de styling van de film. De props masters hebben het uiterlijk van de Motorman verder veranderd door accessoires, logo’s, badges en zelfs vuil toe te voegen.

Hollywood komt naar Heerlen

Na de filmopnames heeft Mylane de 4 Motormans weer teruggekregen, incl. alle filmtoevoegingen. Ze staan veilig opgeborgen en er wordt momenteel beraad wat daarmee gaat gebeuren. Meld je aan op onze email nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Dit is een set exclusieve behind-the-scenes foto’s die Lionsgate gemaakt heeft van de MEIJS Motorman in de film.

Stoer branding proces

Mylane, de disruptive startup achter de MEIJS Motorman, kwam met een ambitieuze uitdaging naar ons toe. Ze zochten een internationaal designbureau om hun onderscheidende identiteit te ontwikkelen. Als startup in een zich snel ontwikkelende markt zochten ze een unieke positionering die hun een voorsprong gaf op de concurrentie.

Onze uitdaging

“Ontwerp een innovatieve branding en strategie om de Motorman te positioneren en die ons helpt de elektrische markt te ontwikkelen om internationaal te groeien.”

Onze oplossing

Wij ontwikkelden een minimalistisch en elegant brand design, geheel in de stijl van de MEIJS Motorman, want daar zit geen schroef op zonder functie. Onze branding combineert daarom eenvoud met high-end design en techniek met gebruikersgemak.

MEIJS Motorman: 100% elektrisch én natuurvriendelijk

Geruisloos en zonder CO2 uitstoot cruise je moeiteloos door de drukke straten van de stad en omzeil je file- en parkeerproblemen. Opladen doe je gewoon thuis en onderhoud is er niet of nauwelijks. De MEIJS Motorman is de toekomst en een ‘instant classic’.
De Motorman is uitgevoerd met een hoogwaardige Lipo-accu waarmee je respectievelijk 70 tot 100 kilometer ver kunt rijden. Alles voor minder dan 1 cent per kilometer, 100% elektrisch én natuurvriendelijk.


Onze movies

De Motorman is ontstaan uit een combinatie van idealisme en praktische noodzaak

Ik merkte dat stedelijke mobiliteit steeds problematischer wordt. We houden van steden vanwege hun menselijke energie, de creativiteit, de zakelijke sfeer en de pleinen en straten waar mensen elkaar ontmoeten. Maar we haten hen vanwege de slechte luchtkwaliteit, het constante geluid en het gebrek aan persoonlijke ruimte.
We rijden in grote, luxe, complexe auto’s, maar raken geïrriteerd door het drukke verkeer en parkeerproblemen. Ik vindt dat mobiliteit boven alles licht en aangenaam moet zijn en geen CO2-uitstoot zou mogen veroorzaken. Daaruit is de Motorman ontstaan.

Ronald Meijs -
Designer MEIJS Motorman

Een onderscheidende huisstijl met een elegante maatwerk website. Top design uit Maastricht

Een cleane en elegante branding en maatwerk website en webshop zet de Motorman optimaal in de spotlight. De heldere lijnen van het ontwerp van de Motorman waren de leidraad voor onze merkidentiteit, storytelling en website ontwerp. Het minimalistisch en functionele ontwerp van de Motorman vereist een merkidentiteit die daar naadloos op aansluit. Lichte typografie, veel witruimte en neutrale kleuren zodat het merk altijd op de voorgrond staat. Webdesign Limburg at its best.

Meijs Motorman saddle and key - Rene Verkaart)

MEIJS Motorman custom logo lettertype

Het MEIJS Motorman logo is een abstracte visualisatie van een helm, ontworpen door Ronald Meijs zelf. De letter ‘M’ in het logo hebben we als uitgangspunt genomen voor het custom logo lettertype. Samen met de cleane geometrische vorm van het frame van de Motorman, hebben we een open en uitnodigend logo lettertype ontworpen. Deze vorm van type design wordt ook wel ‘lettering’ genoemd. Het gaat hierbij niet om een compleet lettertype, maar om een handgemaakt woordmerk specifiek voor het logo.

Meer over custom lettertypes voor het MKB vind je in ons blog.

https://vimeo.com/stoerebinken/meijsmotorman-typeface-short


Onze fonts

Stern Deutschland over de MEIJS Motorman

De Stern, één van de grootste en bekendste landelijke Duitse magazines, heeft de MEIJS Motorman in hart en nieren getest. En zij waren zeer enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat ze besloten een uitgebreide video reportage op de website en een complete pagina in het landelijke print magazine te publiceren.

Ik zou het liefste de hele dag willen blijven rijden

Wat werkelijk opvalt aan de MEIJS Motorman, is dat je totaal opvalt. Bijna iedereen kijkt je achterna. Dat ligt aan het prachtige ontwerp van Ronald Meijs…

Frank Janssen -
Redacteur Stern Magazine

Ware liefde voor de Motorman

Er zijn veel Youtube reviews gemaak over de MEIJS Motorman, het internet staat er vol mee. Maar deze van Jason Bradbury, met als titel “Word’s Coolest Electric Motorbike?” is onze absolute favoriet. Een frisse film stijl, spannende uitsneden, goede commentaren. Dit is ware liefde voor de Motorman. Prachtig!

Elektrisch nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid