Thermae 2000 rebranding

Thermae hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

Kuuroord Thermae 2000 in Valkenburg schreef een pitch uit voor een nieuwe huisstijl. Stoere Binken Design werd mede gevraagd om hier invulling aan te geven.

Creative Director

Logo

Thermae 2000 is een plek waar bezoekers in alle rust kunnen ontspannen, genieten en herstellen. Het bijzondere thermale water en de Limburgse gastvrijheid staan daarbij centraal. Dit vraagt om een nieuw logo dat dichter bij de mensen staat en natuurlijk aanvoelt. Geen hard zakelijk logo maar een handgeschreven letter die als een penseelstreek door het landschap trekt en zo het hoge energetische bronwater (blauw) en het mergel (bruin) visualiseert.

Thermae Bos - Jeroen Borrenbergs

2000

Met respect voor de geschiedenis van het kuuroord hebben we voorgesteld om de toevoeging ‘2000′ los te laten. Uit onderzoek kwam namelijk naar voren dat de meeste mensen het als een verwijzing naar het jaar 2000 zagen. Alom verwarring dus gezien het een hele andere betekenis heeft en het jaar 2000 alweer een tijdje achter ons ligt. Die verwarring namen we weg en kozen als vervanging voor de bekende plaats ‘Valkenburg’. Geen ‘Cauberg-Valkenburg’ of ‘Valkenburg aan de Geul’ maar gewoon ‘Thermae Valkenburg’.

Piramide

We hebben de kenmerkende piramide-vormen van het gebouw en de filosofie erachter als illustratief element in het ontwerp terug laten komen. Deze worden op elke drager in allerlei variaties toegepast.

Bron van goed Leven

‘Oorspronkelijk genieten van natuurlijke luxe op de Cauberg’.

Dat was de huidige slogun die het kuuroord droeg en in de briefing werd gevraagd om een aanpassing. Onze voorkeur gaat altijd uit naar een korte maar krachtige slogan en zagen ‘Bron van goed leven’ al op hun site staan. Deze zin sprak ons meer aan dan de huidige en zou een goede aanzet kunnen zijn voor een slogan met meerdere variaties zoals:

– Bron van ontspanning
– Bron van Limburgse gastvrijheid
– Bron van verzorging

balloon_corner

Wil jij ook een STOERE rebranding?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.