Stoere verpakkingen collectie 1995 – 2023

Designbureau Stoere Binken Design is specialist in verpakkingen. Een verpakking is hét fysieke uithangbord van jouw product dat direct in aanraking komt met je doelgroep. Het zorgt voor één van de belangrijkste contactmomenten, want een verpakking is tactiel, spannend en emotioneel. Wij creëren onderscheidende verpakkingen die een blijvende indruk achterlaten en jouw doelgroep activeren.

Creative Director

27 jaar stoere verpakkingen

Sinds onze oprichting in 1995 ontwerpen we stoere verpakkingen. Hier vind je een groeiende collectie van de meest interessante en gewaardeerde verpakkingen die we voor een breed spectrum aan klanten gemaakt hebben. Van productverpakkingen tot spellen en relatiegeschenken, Stoere Binken Design ontwerpt duurzame verpakkingen die een impact hebben op mens en milieu.

Kleine ecologische voetafdruk

Stoere Binken Design hecht veel waarde aan verpakking ontwerpen met een kleine ecologische voetafdruk. Indien mogelijk dan ontwerpen we vervangers voor kunststof verpakkingen of standaard kartonnen dozen, herbruikbare verpakkingen, etc. Onze jarenlange ervaring en materialenkennis staat hierbij op de voorgrond.

Tornado Fuel: brandstof voor winnaars

Tornado maakt brandstoffen voor radiografisch bestuurbare modelbouw voertuigen en vliegtuigen. Het merk Tornado staat al ruim 30 jaar bekend om haar herkenbare ‘rode blik’ en is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle radiografische modelbouw brandstoffen ter wereld. De klant kwam naar ons toe met de uitdaging om het merk Tornado naar een hoger niveau te tillen en de afzetmarkt te vergroten.

Het ‘rode blik’ kwaliteitskenmerk wilden we absoluut behouden, en tegelijkertijd de productlijn effectief upgraden en verjongen. Onze oplossing is een behoedzame rebranding met behoud van de historie en hoogwaardige merkreputatie. De ‘bliksemschichten’ en de ‘vurige kleuren’ zijn de meest herkenbare product kenmerken die we drastisch opgefrist hebben. Ons design concept, om direct het zilverkleurige blik te bedrukken, heeft ervoor gezorgd dat de kleuren nu een sprankelende metallic look hebben. Hierdoor is de merkuitstraling hoogwaardiger en kwalitatiever geworden.


Behance case
Tornado Fuel - Rene Verkaart)

Logo lettertype redesign

Het verpakking lettertype van Tornado Fuel is Serif Gothic Black, gemaakt door Herb Lubalin en Tony DeSpigna in 1972. Serif Gothic was destijds duidelijk een modern lettertype, maar de Tornado verpakking had een stoere upgrade nodig.
Type Designer René Verkaart heeft een speciaal cursief logo lettertype ontwikkeld om de verpakking dynamischer te maken. De kleine schreven werden verwijderd, tegenvormen werden geopend, verhoudingen geoptimaliseerd, glyphs werden verenigd. Als typograaf heeft hij vele subtiele veranderingen aangebracht om het logo in evenwicht te brengen.

Het nieuwe Tornado Fuel logo lettertype ziet er super uit op de metallic rode blikken, vinden wij. Pure eye-candy.

Stoere verpakkingen van concept tot uitvoering

Stoere Binken Design gaat verder dan het ontwerp. Wij verzorgen jouw verpakking van concept tot uitvoering. Met hulp van gespecialiseerde partners voor marktonderzoek, drukwerk en product placement zorgen wij dat jouw product optimaal zichtbaar is in élk schap.

René Verkaart -
Creative Director
Kalimba bottles - Rene Verkaart)

Kalimba: Water met Limburgs karakter

Kalimba is al sinds 1996 succesvol in het leveren van kwaliteitswater aan bedrijven, instellingen en particulieren. Kalimba wint met de grootste zorg water van hoge kwaliteit uit de Limburgse grond. Gewonnen met aandacht voor mens, natuur en milieu, zorgvuldig gebotteld en eerlijk gepresenteerd, geleverd in een waterkoeler die wij hebben vormgegeven.


Project case

Kalimba Design Bottle

De Kalimba Design Bottle is een innovatieve herbruikbare waterfles. Hij is BPA-vrij (Bisphenol A) en gebruik maakt van duurzame kokos koolfilters. De fles, een voorloper van de Dopper, is beschikbaar in meerdere kleuren. De kleuren matchen perfect met de huisstijlkleuren van Kalimba. We hebben de flessen daarna laten bedrukken met het nieuwe Kalimba logo.

De flessen zijn een relatiegeschenk voor de eerste 1.000 nieuwe klanten na de rebranding die wij voor Kalimba verzorgd hebben.

Pico: Medicatierol op afstand

Pico is een innovatief systeem dat bestaat uit een klein apparaatje waarin de Medicatierol is geplaatst. Deze heeft een draadloze verbinding met het Pico Service Centrum. Het Pico-systeem zorgt ervoor dat patiënten hun geneesmiddelen niet vergeten, waardoor de levenskwaliteit verbetert.

Gebruikt je meerdere medicijnen tegelijk? Vindt je de Medicatierol een handige oplossing, maar blijft het moeilijk om geneesmiddelen in te nemen? Pico is een service van Apotheek Voorzorg. Design bureau Stoere Binken Design heeft de Pico verpakking en maatwerk website in opdracht van directeur Hans Verstijnen verzorgd.


Medicatierol

Vinyl en CD's voor elektronische muziek

Design agency Stoere Binken Design werd midden jaren negentig door publicaties in kranten en boeken al snel internationaal bekend. Dit had te maken met onze ontwerpen voor de elektronische muziek sector waar Nederlandse artiesten toen al op vooruit liepen.
We hebben muziek artwork gemaakt voor een breed palet aan muzikanten en platenlabels. Van Djax Records, tot de Acid Junkies, DJ Lady Aïda, Eevo Lute Muzique, Conservatorium Maastricht en natuurlijk Ballet Mechanique van Jeroen Borrenbergs zelf.


Project case

Quiboba: Taalspellen voor school en thuis

Quiboba is het beste educatieve taalspel voor school en thuis. Voor oprichter en bedenker van Quiboba, Angelique Gerretsen, ontwerpt design bureau Stoere Binken Design een pakkende branding, van de brand identity, tot de isometrische steden, de game verpakkingen en de maatwerk website met webshop.

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om de vreemde taal te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, weekdagen, familiewoorden, maanden, jaargetijden, cijfers en veel voorkomende woorden. Het is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers. Door het gratis oefenmateriaal en podcasts lees je de teksten, oefen je de schrijfwijze én hoor je de uitspraak. Alles om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Kopers van het spel kunnen met de ingesloten QR code zelfs gratis extra’s downloaden.


Project case

Nederlandse kwaliteitswijnen uit Limburg

Domein Holset is een BruisendWijnHuis met eigen wijngaarden in Holset en Vijlen. Onder het label Domein Holset worden heerlijke Nederlandse mousserende (brut) kwaliteitswijnen geproduceerd met extravagante namen als Dame, Prins en Bruut. De mousserende wijn wordt volgens de ‘Méthode traditionnelle’ gemaakt met een tweede gisting op de fles. Dit komt ten goede aan de smaak, kleur, geur en de fijnheid van de bubbel.


Project case

Timtur: Dutch Quality Shoes

Het Nederlandse schoenenmerk Timtur maakt in 2010 een legendarische comeback. Het in 1798 opgerichte – maar in 1971 verdwenen – schoenenmerk was hofleverancier en is nu waardig herrezen met een uitgebreide collectie handgemaakte topontwerpen. Stoere Binken Design ontwikkelt de complete merkidentiteit, maatwerk Timtur website en webshop en stoere verpakkingen. Een Nederlands merk met geschiedenis, persoonlijkheid en topkwaliteit.


Project case
Timtur schoenen - Rene Verkaart)

Stoere Binken Design ontwerpt al 25 jaar onderscheidende verpakkingen voor bedrijven met ambitie. Een verpakking is een belangrijk onderdeel van jouw merkidentiteit. Bij de merkbeleving van verpakkingen draait het om lifestyle, exclusiviteit, stijl en persoonlijkheid.

Duurzaamheid staat in de voorgrond van onze verpakkingsontwerpen. Veel mensen kopen op gevoel, maken een keuze met hun zintuigen. Mooie verpakkingen en storytelling zijn uiterst belangrijk, maar duurzaamheid ook. Verpakkingen hebben namelijk impact op mens én milieu.

balloon_corner

Interesse in onze stoere verpakkingen?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in unieke verpakkingen die jouw doelgroep bereiken. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. Wil jij een verpakking laten ontwerpen? Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.