Shared Service Center Zuid Limburg website

Shared Service Center Zuid Limburg banner - Rene Verkaart)

Het Shared Service Center Zuid Limburg (SSC-ZL) is opgericht door Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen om gemeentelijke diensten en bedrijfsvoering te bundelen en kosten te besparen. Webdesign bureau Stoere Binken Design ontwerpt de nieuwe merkidentiteit en innovatieve maatwerk website. De uitdaging is dat de nieuwe service website geen gemeentelijke uitstraling mag hebben, maar onderscheidend en bijzonder moet zijn. Uitdaging aangenomen.

Creative Director

4 kleuren. 4 ingangen.

De nieuwe merkidentiteit die we voor het SSC-ZL ontworpen hebben heeft zijn vorm gekregen in de maatwerk website. De 4 ingangen visualiseren de 4 organisatorische afdelingen binnen het SSC-ZL. Elke afdeling heeft zijn eigen kleur en vormentaal gekregen. De storytelling vertelt door kleur en vorm wie het SSC-ZL is.

De 4 lamellen, die we als visuele navigatie voor de website ontworpen hebben, kwamen zo goed aan dat ze uiteindelijk het nieuwe logo geworden zijn.


Storytelling
SSC-ZL Service - Rene Verkaart)
Webdesign Limburg Maastricht Richard Stark - Rene Verkaart)

Shared Service Center Zuid Limburg website

De uitdaging van dit project is het statement dat de nieuwe Shared Service Center Zuid Limburg website geen typische gemeentelijke website mag zijn. Geen ‘standaard 5-pagina website’. Geen lange teksten. Geen droge stockfoto’s. Dat is een uitdaging die we graag aangegaan. Bij Stoere Binken Design houden we niet van saai en doorsnee.
Onze oplossing is een unieke one page website, zo opgebouwd dat je op een ingenieuze wijze kunt navigeren. Een spannende en verrassende Customer Journey. Precies wat het SSC-ZL zocht. Webdesign Limburg at its best.

De 4 gekleurde lamellen zijn ingangen naar de 4 afdelingen binnen het SSC-ZL. Door middel van subtiel animaties creëren we een aangename User Experience (UX). We nemen de bezoeker mee op een virtuele reis door de organisatie.
Door elke afdeling een eigen kleur te geven scheiden we de onderdelen van het verhaal in visuele blokken. In het bedrijf worden de kleuren toegepast op de deuren en wanden van de verschillende afdelingen. De grote letters versieren als levensgrote muur ornamenten de vergaderruimtes.

De prachtige custom foto’s zijn geschoten door Richard Stark, één van onze favoriete Limburgse fotografen.

Gedreven door waarden en principes.

Wij zijn SSC-ZL.

De Shared Service Center Zuid Limburg website vertelt het verhaal dat zij geloven dat onze continu sterk veranderende samenleving vraagt om nieuwe oplossingen. Oplossingen die tot stand komen door in verschillende samenwerkingsvormen kennis & kunde te delen en te organiseren.

Vakmanschap, klantkennis en synergie.

Zij ontzorgen lokale overheden op gebied van bedrijfsvoering, zodat die hun kerntaken beter kunnen uitvoeren. In de optiek van SSC-ZL zorgt dit voor meer tevreden inwoners van Zuid-Limburg en uiteindelijk voor een mooiere, betere regio.


Contact

Gemeentelijk nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid