Solland Solar branding

Solland Solar banner - Rene Verkaart)

Solland Solar is een fabrikant van zonnecellen en zonnepanelen. Ze bieden hoogwaardige en innovatieve oplossingen op het gebied van duurzame energie. Solland Solar is opgericht in 2003 door Gosse Boxhoorn. Stoere Binken Design ontwerpt een iconische merkidentiteit en is sinds de oprichting het vaste ontwerpbureau en huisstijl bewaker.

Creative Director

Solland Solar merkidentiteit: Fotosynthese

De basis van de Solland Solar merkidentiteit is fotosynthese. Bomen en planten vangen het zonlicht op om suiker te produceren. Deze wordt omgevormd tot Adenosine Triphosphate (ATP), de grondstof voor alle levende wezens op aarde.
De Solland Solar zonnecel doet precies hetzelfde; het opvangen van zonne-energie, deze converteren en doorgeven als energie. Als campagne beeld hebben we daarom een visuele combinatie gemaakt tussen ‘natuur’ en ‘techniek’. Deze combinaties kunnen we eindeloos variëren en afstemmen op de merkuiting. Visuele storytelling in optima forma.

Passend bij dit concept hebben we de corporate slogan bedacht; The Natural Choice.


Storytelling

Solland Solar Sunweb zonnecel

‘Sunweb’ is naam van de gepatenteerde zonnecel van Solland Solar. De lijnstructuur is uniek en zo afwijkend van de gangbare H-cellen dat we die tot boegbeeld van de merkidentiteit verheven hebben. In elk campagne beeld komt deze terug, zelfs in de entree van het gebouw.

Het stoere ontwerp van de entree is van Maurice Mentjens.

Jaarverslagen zijn pure storytelling

Geen jaarverslag zonder een thema. Een jaarverslag is een belangrijke jaarlijkse terugkerende uiting van een organisatie. Feitelijk is het een rapportage van het afgelopen jaar, een financieel stuk voor aandeelhouders en financiële instanties.
Jaarverslagen die Stoere Binken Design maakt hebben altijd een doordacht thema, een statement van de organisatie. Dit kan een retrospectief inzicht zijn, maar ook een visie voor het komende jaar. Wij bedenken het thema altijd in overleg met de klant en werken de storytelling in het kleinste detail uit.

Serie Solland Solar jaarverslagen

Voor Solland hebben we een hele serie van jaarverslagen ontworpen die op elkaar aansluiten en een consistent verhaal vertellen, de story van Solland Solar. De jaarverslagen zijn als hardcover en softcover versie uitgevoerd. De hardcover versie is geschikt voor de VIP’s, de softcover is voor klanten en relaties geschikt. Het thema en de storyline zijn hetzelfde, alleen zonder de financial statements.


Jaarverslagen
Solland Solar zonnecel - Rene Verkaart)
Jaarverslag spread - Rene Verkaart)

In Stoere Binken Design we found great creative minds

In Stoere Binken Design, our graphic design office, we found great creative minds who manage to translate our thinking and expression in printed matter. The link between the pattern of the new Sunweb cell and the leaf, the best transformer of sunlight into energy, has become a showpiece of visual expression.

Gosse Boxhoorn -
CEO Solland Solar

5ive Year Anniversary boek

Vijf jaar Solland Solar. Dat is een bijzondere reden voor een zeer bijzonder project. Een heel jaar hebben we intensief gewerkt aan het jubileumboek met de titel ‘5ive Year Anniversary’. Belangrijke relaties, instituten en overheden komen aan het woord en zetten Solland in het zonnetje.

Koning Willem 1 Award

Solland Solar heeft in haar jonge jaren al vele prijzen gewonnen. De meest belangrijke daarvan is de Koning Willem 1 Award. De prijs is toegekend op deze vier aspecten, die wij als structuur van het jubileumboek gebruikt hebben:

  • Durf
  • Daadkracht
  • Doorzettingsvermogen
  • Innovatie

Naast de gewonnen internationale prijzen geeft dit boek een 360 graden beeld van het bedrijf en inzicht in de ontwikkelingen van de markt. Het is een zeer krachtig statement van de visie van oprichter Gosse Boxhoorn, voormalig CEO Shell Solar.


Boeken
balloon_corner

Wil jij ook een iconische merkidentiteit?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in unieke identiteiten en sterke merkpositioneringen. De identiteit die we ontwerpen moet jouw bedrijf mede succesvol maken. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.