Logofolio – 29 jaar logo’s van René Verkaart

Dit Logofolio is een verzameling van logo’s die ik, René Verkaart, sinds 1995 voor stoere klanten gemaakt heb. Alles begint met vertrouwen en ambitie. Samen ontwikkelen we jouw stoere merkidentiteit. “Identiteit” is daarbij het sleutelwoord. Wie ben JIJ? Wat doe JIJ? Waarom doe JIJ dat? Het resultaat zijn deze logo’s. Dit is het perfecte moment om mijn klanten te bedanken voor het vertrouwen dat ze me al sinds 1995 geven.

Creative Director

Mijn persoonlijke logofolio favorieten

Zonder te oordelen heb ik, René Verkaart, als ontwerper een aantal persoonlijke voorkeuren. Dit heeft niets te maken met de klant of het project, het gaat puur om stijl, kleur en uitvoering. Deze selectie is 100% mijn eigen voorkeur, mijn eigen smaak.

“Dit zijn mijn persoonlijke favoriete logo’s”


Mail mij

Kalimba

Het mooie aan het Kalimba merk vind ik het balans van het beeldmerk met de zachte vormen van het Insider Pro huisstijl lettertype. Het is in harmonie, het kleurenpalet en de storytelling kloppen helemaal.
Daarnaast heb ik voor dit project heerlijk samengewerkt met Ab van Deemter, de oprichter van Kalimba. We waren aan elkaar gewaagd en daardoor konden we samen grenzen verleggen en spannende producten ontwikkelen.

Kalimba Print media visitekaart logofolio

Kryptonite

Het Kryptonite logo is de eerste keer dat ik een lettertype gemaakt heb voor een productlijn. Het was tevens de start van Characters Font Foundry, mijn eigen studio voor custom- en retail lettertypes. Het logo komt uit de gouden tijd van het grafisch ontwerp; het Dutch Design.

Kryptonite logo - Rene Verkaart

Marjan Sterk

Het Marjan Sterk Fine Art Jewellery logo is één van de meest sjieke ontwerpen die ik gemaakt heb. Met de hand getekend, daarna zorgvuldig gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. Mooi gebalanceerd en klassiek van karakter. Voor mij persoonlijk een pareltje.
De klant, een high-end juwelier uit Amsterdam, was zeer geïnteresseerd in een tijdloos logo met een link naar de traditionele stijl.

Marjan Sterk Fine Art Jewellery logo


Typografie

Jouw logo is de superheld van je huisstijl

Als ik mijn werk in dit Logofolio bekijk dan ben ik trots dat ik die samen met mijn klanten heb mogen realiseren. Ik geloof heilig in authenticiteit en dat je uniek moet zijn om op te vallen én in het geheugen te blijven van je doelgroep. Daar doe ik alles voor! Wat voor mij telt is jouw ambitie en succes.

Zo denk ik over logo's -
en zo maak ik jouw logo uniek

Custom font voor jouw logo

Typografie is een wezenlijk onderdeel van elke logo en daarmee jouw merkidentiteit, want een lettertype transporteert de kernwaarden van jouw bedrijf. Het laten ontwikkelen van een uniek custom font (brandfont) is de volgende stap in de evolutie van merken die nu vol in gang is.

Ik ben type designer en ontwerp sinds 2004 mijn eigen fonts die ik wereldwijd onder de naam Characters Font Foundry verkoop. Maar mijn ware passie zijn custom fonts voor klanten en agencies. Ik heb o.a. handgemaakte lettertypes gemaakt voor Visma | RaetMorpak, MEIJS Motorman, Maastricht Sport, Ballet Mechanique (aka Jeroen Borrenbergs), Jean-Paul Toonen en Noordhoff Uitgevers.

Ik geloof er heilig in dat custom fonts voor ieder bedrijf van enorme meerwaarde zijn. Custom fonts zijn de ware superheld van jouw huisstijl!


Typografie begrippenlijst
balloon_corner

Wil jij ook een authentiek en uniek logo?

Startup, MKB’er of multinational. Een goed logo helpt om je bedrijf op de kaart te zetten. Het spreekt jouw taal en raakt je doelgroep op een emotioneel vlak. Ik maak graag jouw logo. Maak een afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.