Maastricht School of Management (re)branding

Maastricht School of Management hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

Gelegen in het hart van Europa is Maastricht School of Management (MSM) een van de oudste en meest internationale business schools in Nederland en biedt programma’s aan over de hele wereld, van Cairo naar Nanjing, en elders.

Na aanleiding van een jaarverslag voor Zuyd Hogeschool klopte MSM bij ons aan om hun eigen jaarverslag van een professioneel jasje te voorzien. De daar op volgende jaren hebben we heel wat ontwerpen voor print media mogen verzorgen zoals brochures, beursmateriaal, kalenders en advertenties.

Creative Director

Jaarverslag

Voor deze eerste professionele uitgave was het voor ons meteen duidelijk dat dit jaarverslag op een kenmerkend afstudeerhoedje moest lijken. Wij fotografeerde de structuur van het stof incl. knoop en monteerde dit als een wikkel om het boek.
Bij de binderij werd de blauwe flos (tassel) in de omslag gemonteerd om het afstudeerhoedje helemaal compleet te maken.

(Re)branding

Werken met een bestaande identiteit is voor ons geen probleem. Dat hebben we vaker gedaan en zo ook jaren voor Maastricht School of Management. Maar het designerbloed kruipt waar het niet gaan kan en hebben in overleg de bestaande MSM identiteit in de loop der jaren beetje bij beetje aangepakt. De kleuren werden frisser, het huidige stramien werd steeds meer losgelaten en we kozen voor moderne fotografie.

Logo

Door al deze veranderingen kon het huidige logo niet achterblijven. Er waren voorheen twee versies waaronder het brede en meest gebruikte logo met de globe. Wij hebben voor het compacte logo gekozen om de leesbaarheid bij groot en klein gebruik te verbeteren. Hierdoor krijgt het logo een duidelijke herkenbare positie binnen het kleurrijke nieuwe stramien.

balloon_corner

Wil jij ook een STOERE (re)branding?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.