Quiboba taalspel branding en website

Quiboba maatwerk banner - Rene Verkaart)

Quiboba is het beste educatieve taalspel voor school en thuis. Voor oprichter en bedenker van Quiboba, Angelique Gerretsen, ontwerpt design bureau Stoere Binken Design een pakkende branding, van de brand identity, tot de isometrische steden, de game verpakkingen en de maatwerk website met webshop.

Creative Director

Quiboba steden in isometrie

Voor Quiboba hebben we een set isometrische steden ontworpen. Elk taalspel heeft zijn eigen stad, plattegrond, kleuren en iconisch gebouw. De isometrische letters, de taal van het betreffende spel, symboliseren gebouwen in een stad. Daartussen staat een icoon van het meest kenmerkende gebouw uit dat land, zoals de Big Ben voor Engeland en de Eiffeltoren voor Parijs.

Voor elk taalspel hebben we de hoofdkleuren uit de vlag van dat land gebruikt. Deze zitten in de isometrische letters. De extra kleur harmonieert met die hoofdkleuren, maar ook met de andere talen. De verschillende talen in het Quiboba spel moeten optisch duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Wat is isometrie?

Isometrie is een ruimtelijke tekenvorm zonder perspectief. De lijnen lopen parallel aan elkaar en lopen niet naar een verdwijnpunt zoals bij een perspectief tekening. Daarmee ontstaat een soort 3D effect dat het gevoel van diepte geeft.


Storytelling

Quiboba website

Het Quiboba taalspel is uniek, omdat het een samensmelting is van horen, zien en schrijven, specifiek gericht op de basiskennis van de middelbare school. De maatwerk website die we ontworpen en geprogrammeerd hebben sluit hier perfect bij aan. Een vrolijk, jeugdig webdesign dat de juiste taal spreekt van de bezoeker, want de conversie is belangrijk. Elk taalspel heeft zijn eigen landingspagina met uitleg en link naar de Quiboba webshop. Webdesign Maastricht at its best.

Kopers van Quiboba taalspel krijgen via een QR code in de verpakking gratis toegang tot podcasts, oefenmateriaal en leuke extra’s op de website.


Webdesign

Responsive webdesign en webshop

De Quiboba maatwerk website is volledig responsive en werkt op alle devices en in alle formaten. De website draait op WordPress CMS. De webshop met WooCommerce.

Taalspel T-Shirt - Rene Verkaart)
Quiboba doosjes Engels clean - Rene Verkaart)

Wat maakt Quiboba zo speciaal?

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om de vreemde taal te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, weekdagen, familiewoorden, maanden, jaargetijden, cijfers en veel voorkomende woorden. Het is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers. Door het gratis oefenmateriaal en podcasts lees je de teksten, oefen je de schrijfwijze én hoor je de uitspraak. Alles om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren.

Gratis extra’s

Elk spel bevat een geheime QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel kunt downloaden. Deze gratis extra’s zijn uitsluitend voor de mensen die het taalspel hebben gekocht. Op de speciale landingspagina vind je alle gratis extra’s.

Quiboba QR image - Rene Verkaart


Meer games
Quiboba Engels QR - Rene Verkaart)

De samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren

Vanaf ons allereerste gesprek was er een klik en waren we enthousiast. René begreep precies wat we graag wilden en vertaalde dit naar een prachtig ontwerp voor zowel de website als de productverpakking. Hij kon zich goed inleven in de doelgroep en heeft hiermee ons bedrijf een gezicht gegeven. De samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren. René dacht mee met het concept, maar ging hierin nog een stap verder door leuke gadgets toe te voegen waardoor ons spel nog waardevoller is geworden. Zijn werkwijze is heel accuraat en correct. Wij zijn dan ook zeer tevreden over Stoere Binken Design en bevelen ze zeker aan!

Angelique Gerretsen -
Oprichter Quiboba