Quiboba Taalspel branding en website

Quiboba maatwerk banner - Rene Verkaart)

Quiboba is het beste educatieve taalspel voor school en thuis. Voor oprichter en bedenker van Quiboba, Angelique Gerretsen, ontwerpt designbureau Stoere Binken Design een pakkende branding, van de brand identity, tot de isometrische steden, de game verpakkingen en de maatwerk website met webshop.

Creative Director

Quiboba steden in isometrie

Angelique Gerretsen kwam naar ons toe met een spannende ambitie. Geïnspireerd door haar eigen behoefte aan handig leermateriaal creëerde zij het Quiboba taalspel. Deze gaat zij in haar webshop verkopen aan iedereen die vreemde talen wil leren.

Onze uitdaging

Angelique’s uitdaging voor Stoere Binken Design was het bedenken en ontwerpen van een educatief spel met frivole beeldtaal die iedereen aanspreekt, want de doelgroep is heel breed; van scholen tot individuen, jongeren tot ouderen.

Onze oplossing

Onze oplossing is een flexibel concept waarbij we voor elk taalspel een eigen visuele beeldtaal ontworpen hebben in de vorm van isometrische steden. Elke taal heeft zijn eigen kleurenpalet, isometrische stad, plattegrond, en landmark. De 3D letters in de taal van het betreffende spel symboliseren gebouwen in een stad. Centraal staat een icoon van het meest kenmerkende gebouw van die stad, zoals de Big Ben voor Engeland en de Eiffeltoren voor Parijs.
De verschillende talen in het Quiboba spel moeten heel duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Daarom hebben we voor elk taalspel de kleuren uit de vlag van dat land gebruikt, gecombineerd met een contrastkleur voor de achtergrond. Daardoor kun je aan de stoere verpakkingen precies zien welke taal er in het doosje zit.


Storytelling

Quiboba maatwerk website

Het Quiboba taalspel is uniek, omdat het een samensmelting is van horen, zien en schrijven, specifiek gericht op de basiskennis van de middelbare school. De maatwerk website die we ontworpen en geprogrammeerd hebben sluit hier perfect bij aan. Een vrolijk, jeugdig webdesign dat de juiste taal spreekt van de bezoeker, want de conversie is belangrijk.
Elk taalspel heeft zijn eigen landingspagina met uitleg en link naar de Quiboba webshop.

QR code met gratis extra’s

Kopers van Quiboba taalspel krijgen via een QR code in de verpakking gratis toegang tot podcasts, oefenmateriaal en leuke extra’s op de website.


Webdesign

Responsive webdesign en webshop

De Quiboba maatwerk website is ontworpen vanuit de Mobile-First gedachte en is volledig responsive. Het werkt daarmee optimaal op alle devices en in alle formaten. De website draait op WordPress CMS met WooCommerce als webshop systeem.

Taalspel T-Shirt - Rene Verkaart)
Quiboba doosjes Engels clean - Rene Verkaart)

Wat maakt Quiboba zo speciaal?

Het spel bevat de basiskennis die je nodig hebt om de vreemde taal te spreken. Denk aan de basis werkwoorden, weekdagen, familiewoorden, maanden, jaargetijden, cijfers en veel voorkomende woorden. Het is speciaal ontwikkeld met vertalers en native speakers. Door het gratis oefenmateriaal en podcasts lees je de teksten, oefen je de schrijfwijze én hoor je de uitspraak. Alles om kinderen op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren.

Gratis extra’s

Elk spel bevat een geheime QR code waarmee jij de podcast, oefenmateriaal en leuke extra’s van het spel kunt downloaden. Deze gratis extra’s zijn uitsluitend voor de mensen die het taalspel hebben gekocht. Op de speciale landingspagina vind je alle gratis extra’s.

Quiboba QR image - Rene Verkaart


Meer games
Quiboba Engels QR - Rene Verkaart)

De samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren

Vanaf ons allereerste gesprek was er een klik en waren we enthousiast. René begreep precies wat we graag wilden en vertaalde dit naar een prachtig ontwerp voor zowel de website als de productverpakking. Hij kon zich goed inleven in de doelgroep en heeft hiermee ons bedrijf een gezicht gegeven. De samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren. René dacht mee met het concept, maar ging hierin nog een stap verder door leuke gadgets toe te voegen waardoor ons spel nog waardevoller is geworden. Zijn werkwijze is heel accuraat en correct. Wij zijn dan ook zeer tevreden over Stoere Binken Design en bevelen ze zeker aan!

Angelique Gerretsen -
Oprichter Quiboba

Educatief nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid