e-llis Supply Chain Solutions branding en website

E-llis maatwerk website - Rene Verkaart)

E-llis Supply Chain Solutions uit Maastricht is een onafhankelijke, non-asset gebaseerde logistieke specialist die klantgerichte oplossingen bedenkt, implementeert en beheert. Designbureau Stoere Binken Design ontwerpt de nieuwe verbindende merkidentiteit van het logo tot de maatwerk website met een sterke visuele storytelling en opvallend webdesign.

Creative Director

De beste Fourth Party Logistics services

E-llis Supply Chain Solutions heeft een duidelijke ambitie: zij streven ernaar om de allerbeste 4PL-services te leveren aan klanten over de hele wereld. Een 4PL-er is een logistieke ketenregisseur die zonder eigen materieel (non-asset), zoals vrachtauto’s, voor de supply chain van hun klant de beste oplossing bedenkt. E-llis’ oplossingen zijn gericht op het leveren van voortdurende verbetering en kostenreductie door de allerbeste supply chain technologie platforms.

De uitdaging voor Stoere Binken Design was het rebranden en herpositioneren van een internationaal opererend bedrijf in een groeiende markt. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak, marktkennis en ervaring.

Onze oplossing is een nieuwe unieke branding die verbindt. Vier verschillende kleuren voor de vier business units binnen de organisatie. Elke unit heeft zijn eigen set afbeeldingen die onderling verbonden zijn door de visuele beeldtaal.

Logo redesign

Als eerste hebben we het e-llis logo een opfrisbeurt gegeven. We wilden het gevoel van de wereldbol behouden, maar in een geheel nieuwe vorm. We hebben het element ‘verbinding’ toegevoegd, gevisualiseerd door de lijnen tussen de vier bollen. De nieuwe donkerblauwe kleur symboliseert het internationale werkveld.

Wall of fame

E-llis heeft op kantoor voorbeelden hangen van succesvolle projecten. Zij noemen dit de ‘Wall of Fame’. Ons ontwerp voor de rebranding bouwt voort op deze gedachte, want herkenning en consistentie zijn belangrijk voor een goede huisstijl. Als klanten de e-llis website gezien hebben en het kantoor bezoeken, dan treffen ze op dezelfde beeldtaal en visuele communicatie. Dit schept geloofwaardigheid en vertrouwen.

e-llis website verbindt landen

De beste toepassing van de ‘wall of fame’ is, naast het logo, de iconische homepage van de e-llis website. De interactieve lijnen in de banner afbeelding symboliseren de logistieke structuren en knooppunten van de wereld. Een abstracte visualisatie van de werkwijze van e-llis. Door onze mooie website animatie lijkt het alsof de bezoeker zelf de logistieke verbindingspunten op de wereldkaart kan plaatsen om de logistieke stromen te verbeteren.
De vier Solutions pagina’s hebben allemaal een eigen kleuren schema en fotomateriaal, passend bij de services die ze bieden en de markt die ze bedienen.
De e-llis website is volledig responsive en werkt op alle devices en in alle formaten. Deze mooie website draait op WordPress CMS. Webdesign Limburg meets International Supply Chain.

Een belangrijke mijlpaal in ons groei scenario

Onlangs hadden we een fantastische launch van het nieuwe e-llis. Heel positieve feedback gekregen op de nieuwe corporate identity: fris, energiek, en professioneel. Onze mensen zijn er enthousiast van geworden en dit is een belangrijke mijlpaal in ons groei scenario!

Ralph Fijen -
Manager Consultancy

e-llis Logistic Solutions netwerk logo

De 4 bollen in het e-llis Supply Chain Solutions logo vertegenwoordigen de 4 business units. Verbonden door de lijnen geven ze de indruk van een netwerk, een samenwerkend geheel, één organisme. Dit sluit aan bij de werkwijze van e-llis, want hun 4 units versterken én werken samen met elkaar. Afhankelijk van de situatie wordt een wisselende combinatie van business units ingezet om optimale service te bieden.

03-e-llis-Logo

e-llis logo lijnenspel - Rene Verkaart)

Missie volledig geslaagd

We hebben een zeer geslaagde lancering gehad met bijzonder enthousiaste reactie op het nieuwe verhaal en de nieuwe vorm. Vooral het logo is zeer goed onthaald. Missie volledig geslaagd. René, bedankt voor je bijdrage en we kijken al uit naar het vervolg!

Renaat Sohl -
Manager Process & Technology

Verbindend nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid
Globe webdesign - Rene Verkaart)