Domein Holset branding

Domein Holset banner - Rene Verkaart)

In een klein dorp in het zuidelijkste puntje van Limburg ligt Domein Holset BruisendWijnHuis. Midden in het bijzondere heuvellandschap ligt de Limburgse boerderij uit de 19e eeuw, een plek om te onthaasten en te genieten. Stoere Binken Design ontwerpt de complete identiteit van het logo, tot de maatwerk WordPress website, huisstijl en de karakteristieke brut flessen. Een fruitige merkidentiteit die bubbelt.

Creative Director

Genieten van het Limburgse leven

Eerst was er de plek. Toen de wijn. Vervolgens werd het een BruisendWijnhuis & Logement. Nu kun je er overnachten, ontbijten, mediteren, confereren, zingen, wandelen, brood bakken, stil staan, werken, wijn proeven, rond scharrelen en zelfs concerten bijwonen. Met 6 unieke Bed & Breakfast kamers, een landwinkel en een houtgestookte bakkerij, ademt Domein Holset BruisendWijnHuis ambachtelijk Limburgs levensgenot.

Nederlandse kwaliteitswijnen uit Limburg

Van de eigen wijngaarden in Holset en Vijlen worden Nederlandse kwaliteitswijnen gemaakt. Onder het label Domein Holset worden heerlijke mousserende (brut) wijnen geproduceerd met extravagante namen als Dame, Prins, Bruut en Ploni. De mousserende wijn wordt volgens de ‘Méthode traditionnelle’ gemaakt met een tweede gisting op de fles. Dit komt ten goede aan de smaak, kleur, geur en de fijnheid van de bubbel.

Bruut van Holset fles

Flexibele print media uitingen

Voor de vele evenementen, bijeenkomsten en cursussen hebben we een Design System ontworpen waarmee je snel nieuwe print media uitingen kunt maken. Elk evenement heeft zijn eigen thema en sfeer en daar hebben we met het Brand Design op voorhand rekening mee gehouden. Met een paar handgrepen is een nieuw print media product gemaakt. Flexibel, efficiënt en betaalbaar. Zo doen wij huisstijlmanagement.

Domein Holset advertentie


Verpakkingen

Dank je wel voor jullie positieve bijdrage

René Verkaart van Stoere Binken Design heeft Domein Holset enorm geholpen met zijn vormgeving, het ontwerpen en operationaliseren van de website, het aanpassen hiervan en geschikt maken voor e-commerce (directe boeken van kamers).
Om goed samen te werken, werkt Stoere Binken in een project management omgeving die niet altijd even flexibel aanvoelt maar eenmaal gefinetuned een fijne samenwerking oplevert met helderheid over ieders rol, verantwoordelijkheid en timelines. Daarbinnen zijn de Stoere Binken dan weer heel flexibel.
Dank je wel voor jullie positieve bijdrage aan de ontwikkeling van Domein Holset BruisendWijnHuis van Nederland.

Erik Leferink -
Eigenaar

Typografische etiketten

Stoere Binken Design heeft de hele branding ontworpen, van de champagne fles, de muselet en agraaf, tot het manchet en het etiket. Elk onderdeel is zorgvuldig gekozen om de smaakbeleving van de bruisende wijn te versterken. Elke fles heeft daarom zijn eigen kleur, passend bij het karakter van de druif. De stijl is een mix van modern en klassiek, maar altijd gewaagd en een tikkie brutaal.

De etiketten bergen een hele bijzondere verrassing in zich. De heraldische schilden, het beeld op de etiketten, bestaan uit de letters van de druif en zijn dus ‘leesbaar’. Ze passen qua stijl en vorm bij de druif in de fles en het karakter van de brut:

  • Dame: Chardonnay – elegant & verfijnd
  • Prins: Souvignier (Gris) – koninklijk & werelds
  • Bruut: Cabernet – stoer & stevig
  • Ploni: Johanniter – vriendelijk & beschermend

Domein Holset in haar volle glorie

Domein Holset BruisendWijnHuis is wellicht het beste Bed & Breakfast van Limburg. Gelegen op een prachtige locatie is het niet alleen romantisch, maar ook efficiënt. Met een warmtepomp, zonnepanelen, recyclede materialen en hergebruik van regenwater zijn ze energiezuinig en natuurvriendelijk.

De druiven voor de brut wijnen groeien in hun eigen wijngaard. De wijnen variëren van fris fruitig, tot elegant tot complex en hebben stoere namen als Bruut, Prins en Dame van Holset. Je kunt alle wijnen ter plekke in de eigen wijnwinkel kopen.

Deze prachtige foto’s zijn door Johannes Timmermans Fotografie voor Domein Holset gemaakt.


Reserveren
Sabel presentatie van de Dame - Rene Verkaart)
balloon_corner

Wil jij ook een bruisende branding?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in verfrissende merkidentiteiten en maatwerk WordPress websites. De identiteit die we ontwerpen moet jouw bedrijf mede succesvol maken. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.