Domein Holset branding en website

Domein Holset banner - Rene Verkaart)

In een klein dorp in het zuidelijkste puntje van Limburg ligt Domein Holset BruisendWijnHuis. Midden in het bijzondere heuvellandschap ligt de Limburgse boerderij uit de 19e eeuw, een plek om te onthaasten en te genieten. Stoere Binken Design ontwerpt de complete identiteit van het logo, tot de maatwerk WordPress website, huisstijl en de karakteristieke brut flessen. Een fruitige merkidentiteit die bubbelt.

Creative Director

Branding met een bruisende uitdaging

De ambitieuze uitdaging van eigenaar Erik Leferink is dat Domein Holset één van de bekendste Nederlandse wijnhuizen wordt. Een plek om van het Limburgse landschap te genieten, je te ontspannen en jezelf te zijn. “Verbijzonder het gewone en maak het bijzondere gewoon.”

Onze oplossing is ons stoere concept voor het Bed & Breakfast brand design. En natuurlijk de brut flessen. Bijzondere, elegante etiketten in metallic kleuren die opvallen tussen andere mousserende wijnflessen en op tafel een feestelijke uitstraling hebben.

De ambitie van Domein Holset

Onze ambitie is om een voor de toekomst innovatief BruisendWijnHuis neer te zetten dat in de Lage Landen door wijnkenners gezien wordt als een voorloper in het ontwikkelen van een authentiek assortiment. Dit houdt in dat we er alles…, echt alles aan doen, zowel in de wijngaard als in de kelder als in de presentatie. Zo creëren we een eigen signatuur.

Dat kan alleen met toegewijde, gespecialiseerde, zich permanent ontwikkelende nieuwsgierige medewerkers die hun ziel en zaligheid leggen in alles wat ze doen, informatie delen en proberen elke dag beter te worden.

Om met de poëtische woorden van Ferdinand Pessoa te spreken: Wees, om groot te zijn, geheel: Maak niets wat jouw is groter of tot niets. Wees al in alles. Leg zoveel je bent in ’t minste wat je doet.

Erik Leferink -
Eigenaar Domein Holset

Nederlandse kwaliteitswijnen uit Limburg

Van de eigen wijngaarden in Holset en Vijlen worden Nederlandse kwaliteitswijnen gemaakt. Onder het label Domein Holset worden heerlijke mousserende (brut) wijnen geproduceerd met extravagante namen als Dame, Prins, Bruut en Ploni. De mousserende wijn wordt volgens de ‘Méthode traditionnelle’ gemaakt met een tweede gisting op de fles. Dit komt ten goede aan de smaak, kleur, geur en de fijnheid van de bubbel.

Bruut van Holset fles

Flexibele print media uitingen

Voor de vele evenementen, bijeenkomsten en cursussen hebben we een Design System ontworpen waarmee je snel nieuwe print media uitingen kunt maken. Elk evenement heeft zijn eigen thema en sfeer en daar hebben we met het Brand Design op voorhand rekening mee gehouden. Met een paar handgrepen is een nieuw grafisch ontwerp uiting gemaakt. Flexibel, efficiënt en betaalbaar. Zo doen wij huisstijlmanagement.

Domein Holset advertentie


Verpakkingen

Bruisend website ontwerp uit Limburg

De Domein Holset website is een goed voorbeeld van stoer webdesign uit Limburg. Een frisse en fruitige dress-to-impress website die de bezoeker mee neemt op toer door de B&B kamers, proeverij ruimte en bruisende wijn winkel van Domein Holset. Ons webdesign toont mooie beeldvullende foto’s van de bloeiende wijngaarden en de wijnbeleving. Alles midden in het prachtige Limburgse landschap tegen de grens van Aachen, Duitsland. Een website die smaakt naar meer.

Typografische etiketten

Stoere Binken Design heeft de hele branding ontworpen, van de champagne fles, de muselet en agraaf, tot het manchet en het etiket. Elk onderdeel is zorgvuldig gekozen om de smaakbeleving van de bruisende wijnen te versterken. Elke fles heeft daarom zijn eigen kleur, passend bij het karakter van de druif. De stijl is een mix van modern en klassiek, maar altijd gewaagd en een tikkie brutaal.

De etiketten bergen een hele bijzondere verrassing in zich. De heraldische schilden, het beeld op de etiketten, bestaan uit de letters van de druif en zijn dus ‘leesbaar’. Ze passen qua stijl en vorm bij de druif in de fles en het karakter van de brut:

  • Dame: Chardonnay – elegant & verfijnd
  • Prins: Souvignier (Gris) – koninklijk & werelds
  • Bruut: Cabernet – stoer & stevig
  • Ploni: Johanniter – vriendelijk & beschermend

Domein Holset in haar volle glorie

Domein Holset BruisendWijnHuis is wellicht het beste Bed & Breakfast van Limburg. Gelegen op een prachtige locatie is het niet alleen romantisch, maar ook efficiënt. Met een warmtepomp, zonnepanelen, recyclede materialen en hergebruik van regenwater zijn ze energiezuinig en natuurvriendelijk.

De druiven voor de brut wijnen groeien in hun eigen wijngaard. De wijnen variëren van fris fruitig, tot elegant tot complex en hebben stoere namen als Bruut, Prins en Dame van Holset. Je kunt alle wijnen ter plekke in de eigen wijnwinkel kopen.

Deze prachtige foto’s zijn door Johannes Timmermans Fotografie voor Domein Holset gemaakt.


Reserveren
Sabel presentatie van de Dame - Rene Verkaart)

Dank je wel voor jullie positieve bijdrage

René Verkaart van Stoere Binken Design heeft Domein Holset enorm geholpen met zijn vormgeving, het ontwerpen en operationaliseren van de website, het aanpassen hiervan en geschikt maken voor e-commerce (directe boeken van kamers).
Om goed samen te werken, werkt Stoere Binken in een project management omgeving die niet altijd even flexibel aanvoelt maar eenmaal gefinetuned een fijne samenwerking oplevert met helderheid over ieders rol, verantwoordelijkheid en timelines. Daarbinnen zijn de Stoere Binken dan weer heel flexibel.
Dank je wel voor jullie positieve bijdrage aan de ontwikkeling van Domein Holset BruisendWijnHuis van Nederland.

Erik Leferink -
Eigenaar Domein Holset

Bruisend nieuws direct in je mailbox

Mogen wij je inspireren met meer stoere project cases en informatieve blogs? Meld je dan aan voor onze e-mail nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij ons in veilige handen. Wij spammen nooit en we versturen alleen nieuwsbrieven als we werkelijk iets spannends aan jou te melden hebben.


Privacybeleid