Utrechts Stedelijk Gymnasium branding

Utrechts Stedelijk Gymnasium hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

Het Utrechts Stedelijk Gymnasium is de oudste school van Utrecht (1474) en een van de oudste van Nederland met een lange en rijke geschiedenis. Een Gymnasium voor leerlingen met een brede belangstelling en waar veel aandacht is voor de klassieke beschaving, kunst, cultuur en sport.
Stoere Binken Design verzorgt sinds 2002 hun branding.

Creative Director
Utrechts Stedelijk Gymnasium kinderen - Jeroen Borrenbergs)
USG huisstijl management design system - Jeroen Borrenbergs)

Uit het Lood

Het USG heeft als huisvesting in al die jaren vele locaties gekend. Het mooie monumentale gebouw aan de Homeruslaan maakte na 79 jaar wegens ruimtegebrek plaats voor nieuwbouw aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. De nieuwe huisvesting is markant te noemen want bijna elke muur en raam staan uit het lood. Deze scheve belijning komt in de opmaak van sommige ontwerpen terug zoals bijvoorbeeld het visitekaartje.

Utrechts Stedelijk Gymnasium huisstijl - Jeroen Borrenbergs)
Utrechts Stedelijk Gymnasium brochure - Jeroen Borrenbergs)

Uniek!

Zeventien jaar werken we al weer voor het Utrechts Stedelijk Gymnasium maar hebben de school in totaal nog geen zeventien keer bezocht. Wij geven natuurlijk graag de voorkeur aan persoonlijk contact maar gezien Utrecht en Maastricht geen directe buren zijn verloopt onze samenwerking altijd vlekkeloos via de andere gebruikelijke communicatiemiddelen. Dat tot op de dag van vandaag mag je best uniek noemen.

Utrechts Stedelijk Gymnasium vlaggen - Jeroen Borrenbergs)

USG Almanak

Het USG Almanak, ofwel jaarboek, is voor ons een beetje de krent uit de pap. Deze wordt elk jaar aan elke leerling aan het einde van het schooljaar uitgereikt. Daar staan alle leerlingen in waaronder de afstudeerders, de felicitaties van ouders en evenementen die zich dan in dat schooljaar hebben afgespeeld. De leerlingen verzinnen een thema en wij geven het vorm. Vanwege de omvang vaak een arbeidsintensieve klus, maar door de totale vrijheid bij het ontwerpproces en het zien van het eerste gedrukte exemplaar is het toch altijd weer een klein feestje.

USG jaarboek USA - Jeroen Borrenbergs)
USG jaarboek USA 2 - Jeroen Borrenbergs)

Herkenbaar!

Stoere Binken Design verzorgt al sinds jaren de uitingen van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Dat loopt van de vormgeving van de complete Schoolgids tot het Jaarboek, vlaggen, banieren, briefpapier, enz. In de loop der jaren is zo een heldere, aansprekende lijn gegroeid, die de school herkenbaar maakt voor de eigen leerlingen, docenten en ouders maar ook voor belangstellende buitenstaanders.

Erik Kamerbeek -
Conrector
USG Jaarboek Klassiek - Jeroen Borrenbergs)
USG jaarboeken - Jeroen Borrenbergs)

USG bestaat alweer 545 jaar en vieren daarom hun 109e lustrum. Oud-studenten Fokke & Sukke werden voor de uitnodiging gevraagd een passende tekening te leveren.

Fokke-en-Sukke

balloon_corner

Wil jij ook een STOERE identiteit?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.