Stella Maris College rebranding

Stella Maris College School waaier - Rene Verkaart)

Stella Maris College is een school met ambitie voor leerlingen met ambitie. De school wil voor leerlingen en ouders een bewuste keuze zijn in de omgeving. Zij wil zich hierbij onderscheiden door de wijze waarop ze vorm geeft aan haar onderwijs en de ontwikkeling daarvan, geënt op de maatschappelijke toekomstmogelijkheden voor haar leerlingen. Stoere Binken Design heeft een geheel nieuwe merkidentiteit voor het Stella Maris College ontwikkeld. Fris, kleurrijk en eigentijds.

Creative Director

Grenzen vervagen bij het Stella Maris College

Nu de landsgrenzen steeds meer vervagen, biedt het Stella Maris Collega als school haar leerlingen de mogelijkheid om zich voor te bereiden op internationale samenwerkingen. Leerlingen zullen de noodzaak van talenkennis nog meer inzien. Deelname aan internationale ontmoetingen brengt de leerlingen vaardigheden bij die ze voor de nieuwe arbeidsmarkt nodig hebben.

Als oplossing hiervoor hebben wij een ‘producten waaier’ gemaakt die deze informatie op een verrassende en praktische manier samenvat. Hierdoor heb je als leerling of ouder een compleet overzicht van alle studierichtingen en activiteiten die het SMC te bieden heeft.

Nieuw logo met een historische symboliek

Het Stella Maris College is voortgekomen uit het Ursulinenlyceum, een Middelbare Meisjesschool opgericht door de Zusters Ursulinen aan de Grote Gracht en de Capucijnenstraat te Maastricht. In 1980 werd de verhuizing van het Stella Maris College naar Meerssen afgerond. Een deel van het voormalige Ursulinenlyceum bleef in Maastricht, de Scholengemeenschap Jeanne d’Arc, wat nu het Porta Mosana College is. Overigens ook een branding van Stoere Binken Design.

Het nieuwe logo is opgebouwd uit twee vierkanten, die symbool staan voor de locaties Meerssen en Valkenburg. De vierkanten versmelten samen tot een ster. Het huidige woord ‘ster’ is afgeleid van het Latijnse ‘Stella’, waar de naam van de school vandaan komt. Deze symboliek zit in het logo – de superheld van het SMC.

Stella Maris logo redesign


Over logo's

Het eindproduct is van ons allemaal

De samenwerking van Stella Maris College en Stoere Binken heeft ons sinds de start in 2006 al heel wat mooie eigentijdse producten opgeleverd: flyers, posters, mappen, busreclame, jaargidsen en vooral onze nieuwe website.
Door de stijl en vormgeving weet Stoere Binken juist dat te raken wat het Stella Maris is en wil uitstralen: een school met ambitie voor leerlingen met ambitie! Zeker bij de vormgeving van de website nam Stoere Binken alle tijd om te luisteren naar personeel en vooral naar leerlingen. Het eindproduct is dus van ons allemaal. Ook met een minder groot budget weet Stoere Binken mooie dingen te maken. We gaan dus zeker samen door!

Arthur Meij -
Voorzitter Centrale Directie

Jaarboeken voor leerlingen met toekomst

We hebben vele jaarboeken voor en mét de leerlingen van het Stella Maris College ontworpen. Het thema werd door de leerlingen zelf bepaald, Stoere Binken Design heeft de vormgeving gedaan. Jaarboeken zijn een afsluiting van een opleiding, een samenvatting van een leven op de school. Het boek bevat alle reizen, evenementen en bezoeken die de leerlingen beleefd hebben. Voor ons een prachtig print media product waar we veel extra eigen tijd in gestoken hebben.


Grafisch ontwerp

Stella Maris Cabaret

Het Stella Maris Cabaret kent een lange traditie van wervelende voorstellingen met veel zang, muziek, dans, sketches en show. Het is ontstaan in de roemruchte jaren ’60 van de vorige eeuw, toen overal in Nederland maatschappijkritisch cabaret erg populair werd. Het cabaret is een belangrijk onderdeel van het Stella Maris College.

Het Stella Maris Cabaret heeft een paar Nederlandse beroemdheden voortgebracht. Zowel Guus Meeuwis als Jochem ten Haaf studeerden aan het Stella Maris College.


SMC Cabaret
Stella Maris College School cabaret - Rene Verkaart)