Cashaa cryptocurrency rebranding

Cashaa Cryptocurrency maatwerk website Designbureau - Rene Verkaart)

Cashaa Cryptocurrency is een crypto-vriendelijke neo-bank en is vooruitstrevend in een nieuw tijdperk van bankieren. Samen met een internationaal remote team van experts heeft Stoere Binken Design de complete rebranding, een universeel design system en de futuristische website verzorgd.

Creative Director

Cashaa: het verhaal tot nu toe

Cashaa werd in 2017 gelanceerd met een unieke visie: om de acceptatie van op blockchain gebaseerde financiële producten te ondersteunen voor zowel particulieren als zakelijke klanten. In de afgelopen jaren hebben ze meer dan 250 crypto-native bedrijven aan boord genomen, waardoor ze de zakelijke bankfuncties van zwaargewichten zoals Nexo, Paxful, Kucoin, Coindcx en Bitbns hebben ondersteund.

Met hun eigen CAS Token heeft Cashaa meer dan $1 miljard transacties verwerken en daarmee talloze prijzen gewonnen. Dit heeft hun in staat gesteld om internationale samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere baanbrekende fintech-bedrijven, waaronder Paysafe, Acquiring.com, Polygon, Chainlink, enz.

Cashaa's Vision Statement

Our vision was to lay the infrastructure by building a customer base of crypto business that would help develop the network necessary to reach and onboard potentially millions of users.

Kumar Gaurav -
Founder & CEO of Cashaa
Cashaa CAS Token - Rene Verkaart)
Cashaa Article Boxes - Rene Verkaart)

Cashaa Fi – DeFi voor de toekomst

Cryptocurrency heeft het afgelopen decennium een snelle groei doorgemaakt, waarbij het totale aantal cryptocurrencies in de duizenden loopt en het aantal houders wereldwijd nu op ~300 miljoen geschat wordt.

Cashaa’s oplossing

Als FinTech-bedrijf dat zich op de grens tussen traditionele en gedecentraliseerde financiële technologieën bevindt, is Cashaa’s doel altijd geweest om producten te produceren die de kloof overbruggen om cryptocurrencies net zo toegankelijk te maken als reguliere valuta.

Om deze gedachte te ondersteunen hebben we voor het “space-thema” gekozen. Een metafoor voor een unieke ontdekkingsreis naar onbekende gebieden.

Cashaa Fi Bridge - Rene Verkaart)
Cashaa website banner Spend - Rene Verkaart)

Consistentie door een design system

Een sterk design system is de enige bron van waarheid die alle merkelementen van de branding groepeert zodat teams een product kunnen ontwerpen, realiseren en ontwikkelen. Het verenigt productteams rond een gemeenschappelijke beeldtaal, versnelt het ontwerpproces en bouwt bruggen tussen teams die samenwerken om producten tot leven te brengen.

Voor Cashaa hebben we een zeer uitgebreid design system ontwikkeld. Een complexe set van web design Componenten, publiek toegankelijk via het Cashaa Brandportal. Vastgelegd zijn logo varianten, het kleurenpalet, typografie, vormentaal, fotografie, iconen, motion graphics en meer.


Design System
Cashaa Design System colours - Rene Verkaart)
Cashaa Componenten - Rene Verkaart)
Cashaa Design System Icons - Rene Verkaart)
Cashaa category icons - Rene Verkaart)
Cashaa presentation slides 1 - Rene Verkaart)

Internet marketing publicaties

Het design system is gekoppeld aan alle externe publicatie uitingen, waaronder de Cashaa Community, social media en online white papers. Een internationaal remote team van internet marketeers maakt gebruik van ons brand design en design system om alle benodigde promotionele uitingen voor Cashaa te creëren.

Internationaal remote team in 6 landen

Het Cashaa Cryptocurrency design- en marketing team zit verspreid over de hele wereld, o.a. in Nederland, Dubai, India, Engeland, USA en Estonia. Dit internationale team van experts is gerekruteerd en wordt aangestuurd door Robert van Geenhuizen van MindMasters. Robert is een ervaren Growth accelerator voor startups en SaaS bedrijven.

Het was echt stoer om dit project met zo’n internationaal team te kunnen draaien. We wensen Cashaa veel succes met de nieuwe identiteit, website en natuurlijk de cryptocurrency services.

Cashaa CTA - Rene Verkaart)