Morpak Industrial Packaging branding

Morpak banner - Rene Verkaart)

Morpak voorziet al bijna 40 jaar in hoogwaardige industriële verpakkingsoplossingen. Ze zijn specialist in verpakkingen, services en logistiek. Stoere Binken Design heeft de complete rebranding verzorgd, van het logo tot de voertuigen en maatwerk WordPress website. Een cleane, masculine huisstijl met spierballen en lef. Een opdracht voor een zeer leuke klant waar we met veel plezier aan hebben gewerkt.

Creative Director
Logo redesign - Rene Verkaart)

Morpak BV is een familiebedrijf met 40 jaar ervaring

Morpak is gespecialiseerd in het maken van houten kisten, kratten en speciale pallets voor machines en industriële producten. Hun professionals kunnen zowel in eigen productiefabriek als op locatie voor klanten werken. Met bijna veertig jaar ervaring, 40 medewerkers en 10.000 vierkante meter productiefaciliteit en kantoor mag Morpak zich met recht dé verpakkingsspecialist noemen.

Responsive WordPress website - Rene Verkaart)

Damn, dat is vet

We hebben Stoere Binken de opdracht gegeven de nieuwe identiteit van Morpak te ontwikkelen en vorm te geven, dit heeft geleid tot een “stoere” identiteit. Het nieuwe grafische ontwerp, de nieuwe huisstijl, de nieuwe website en de inrichting van de social media kanalen dragen bij aan de verdere ontwikkeling van onze strategie.

Dimitri Romeijnders -
Directeur Morpak
morpak visitekaart large - Rene Verkaart)

Voertuigen zijn rijdende visitekaarten

De Morpak voertuigen zijn dagelijks op de weg te zien. De meest gemotiveerde medewerkers zitten achter het stuur. Ze brengen en halen de producten van Morpak en transporteren ze door heel Europa. Wij zijn ervan overtuigd dat de voertuigen van Morpak, naast de responsive website, één van de meest zichtbare en tastbare merkuitingen zijn.
Als je één van de Morpak voertuigen ziet, geef de chauffeurs dan een thumbs up. Zij doen hun werk met overtuiging en uiterste precisie. Respect!

 

Morpak fleet - Rene Verkaart

Copyright interieur foto’s in galerij hieronder Prolight Weert.


Meer voertuigen

Een design system zorgt voor consistentie

Een ‘design system’ is een collectie van herbruikbare huisstijl componenten, samengevat en helder gedocumenteerd. Deze stelt betrokkenen zelf in staat om, onafhankelijk van elkaar, verschillende en uniforme merkuitingen te creëren.
Bij Stoere Binken Design ontwikkelen we altijd een intern design system omdat we huisstijlmanagement belangrijk vinden. Hiermee documenteren we de DNA van jouw bedrijf, zorgen we dat nieuwe merkuitingen aan de huisstijl richtlijnen voldoen en werken we efficiënter.

Hieronder zie je een uitsnede van het onderdeel ‘Webdesign’ uit het design system van de Morpak website.


Huisstijl tips
Morpak design system - Rene Verkaart)

Custom logo lettertype Accelerator Roman

Het gebruikte logo lettertype is CFF Accelerator van creative director René Verkaart. Onder zijn alias Characters Font Foundry ontwerpt hij custom lettertype oplossingen voor bedrijven en designers over de hele wereld.

CFF Accelerator Roman

CFF Accelerator is altijd uitsluitend een italic font geweest, maar voor de Morpak huisstijl hebben wij een speciale Roman (rechtopstaande) versie gemaakt. We hebben het lettertype, letter voor letter, compleet herzien en de font familie uitgebreid met een Roman versie die nu ook officieel te koop is via Characters Font Foundry.


Bekijk font
balloon_corner

Wil jij ook een masculine huisstijl met spierballen en lef?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in stoere identiteiten en maatwerk responsive WordPress websites. Met ervaring sinds 1995 kennen we jouw markt en doelgroep heel goed. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.