Intro in Situ (re)branding

Intro hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

Intro in situ is een podium voor nieuwe muziek en werkplaats voor klankkunst. In de werkplaats van Intro in situ krijgen kunstenaars -in residence- de gelegenheid projecten op het gebied van de klankkunst te ontwikkelen en uit te voeren.

Het aantal ontwerpen dat Stoere Binken Design in 13 jaar voor Intro in Situ heeft mogen verzorgen is gigantisch. Daarom hebben we zelf uit deze enorme hoeveelheid een kleine selectie gemaakt.

Creative Director

Alle Namen

Op 17, 18 en 19 september 2004 was op het Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten het soundscape-project ‘Alle Namen‘ te horen. Zevenhonderdvijftig schoolkinderen en een groot aantal volwassen ‘adoptanten‘ van oorlogsgraven leenden hun stem om alle namen van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten die op Margraten begraven liggen op band in te spreken.

Intro in Situ Alle Namen hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

Eerbetoon

Stoere Binken Design kreeg van Intro in Situ de opdracht om een folder/uitnodiging rond dit project vorm te geven. Later zou daar ook nog een DVD bij komen.
Uit eerbetoon voor de gesneuvelde Amerikaanse soldaten wilde we iets speciaals ontwerpen. De serene sfeer die over de mooie begraafplaats rust wilde we gebruiken door de kleuren van het gras en de verschillende steensoorten in het ontwerp op te nemen. We kozen voor een langwerpige notaris envelop waar de folder met een wikkelslag in werd geschoven. Dit geeft in zijn geheel een chique uitstraling.
Bij de keuze voor de DVD verpakking viel ons oog op de Super Jewel Box, een geheel transparante case met ronde hoeken om het nog nét iets specialer te maken. Door het grotere formaat heb je ook meer ruimte voor het ontwerp.

Het was een eervol project om aan deel te nemen en gaf achteraf een enorme voldoening dat de ontwerpen bij de families van de gesneuvelde soldaten zeer goed waren ontvangen. Een bezoekje aan deze mooie rustplaats is zeker een aanrader.

Lichtenberg - Jeroen Borrenbergs)
Intro Lichtenberg maandagenda - Jeroen Borrenbergs)
balloon_corner

Wil jij ook een STOERE branding?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.