Resonance boek

Resonance hoofdbanner/2)
Resonace speakerwand - Jeroen Borrenbergs)

RESONANCE was een Europese samenwerking gericht op de productie, de presentatie, de documentatie en de uitwisseling van ervaringen op het gebied van de hedendaagse geluidskunst. Het netwerk was actief tussen mei 2010 en juni 2014. Ter afronding van het project moest een uitgebreide catalogus van alle geproduceerde werken worden vormgegeven. Dat werd uiteindelijk het Resonance boek.

Creative Director

RESONANCE: Europees klankkunst project

RESONANCE was een Europees klankkunst project, gecoördineerd door klankwerkplaats en muziekproductiehuis Intro in situ uit Maastricht. Ter afronding van het project moest er een Resonance boek van alle geproduceerde werken worden vormgegeven. En dat was, een uitdaging! De nauwe betrokkenheid van productiepartners in België, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen en Letland, en van kunstenaars uit al die landen, is natuurlijk heel erg spannend.

Geduld

Iedereen wil natuurlijk haar of zijn zegje kunnen doen. Fotomateriaal moet uit alle windstreken bij elkaar gesprokkeld worden. Kunstenaars moeten achter de broek en rok worden gezeten. En dan al die teksten die maar gecorrigeerd moeten blijven worden, alle namen waar geen accentje verkeerd op mag staan, komma’s die veranderen, woorden die gewogen dienen te worden. Daar is veel geduld en vooral heel veel efficiëntie bij nodig.

Perfect!

De Stoere Binken bezorgden het “RESONANCE 2010-2014” boek niet alleen zijn spetterende vormgeving, maar excelleerden tijdens het productieproces vooral ook in dat geduld, met een geweldige efficiëntie en reactiesnelheid. Tel daarbij dan ook nog eens een lekker gevoel voor humor op, en ik zou het bijna jammer gaan vinden dat er aan die lange reeks van heen-en-weers over alles wat toch net nog weer even anders zou moeten ruim vóór de deadline al een einde kwam. Voor het product dat er toen op tafel lag, heb ik verder aan één woord genoeg: perfect!

Harold Schellinx -
kunstenaar | muzikant | schrijver | onderzoeker
Glazen speakers - Jeroen Borrenbergs)
balloon_corner

Wil jij ook een STOER boek?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.