Stoere Binken Design

Tornado Fuel verpakkingslijn

Klant: Jonker B.V.

Tornado maakt brandstoffen voor radiografisch bestuurbare modelbouw voertuigen en vliegtuigen. Het merk Tornado staat al ruim 30 jaar bekend om haar herkenbare 'rode blik' en is uitgegroeid tot één van de meest succesvole radiografische modelbouw brandstoffen ter wereld.

Om voor een dergelijk gerespecteerd merk als Tornado te mogen werken is een eer. Wij hebben met veel plezier aan deze rebranding gewerkt en Tornado is een zeer innovatieve klant met veel lef! Past perfect bij ons.

Behoedzaam restylen

Het 'rode blik' kwaliteitskenmerk wilden we absoluut behouden, en tegelijkertijd de productlijn effectief upgraden en verjongen. Hiervoor hebben we zeer intensief en behoedzaam gesleuteld aan de belangrijkste product kenmerken; de 'bliksemschichten' en de vurige kleuren. Ons idee, om direct het zilverkleurige blik te bedrukken, heeft ervoor gezorgd dat de kleuren nu een sprankelende metallic look hebben. Hierdoor is de merkuitstraling hoogwaardiger en kwalitatiever geworden.

tornado-medium-1_640x320

Typografie

Het huisstijl lettertype van Tornado Fuel is ontworpen door Herb Lubalin en Tony DeSpigna in 1972. Characters Font Foundry heeft deze compleet verjongd met behoud van de vertrouwde uitstraling en emotie waardoor het perfect past bij de moderne identiteit.

Via ons netwerk werden wij getipt contact met Stoere Binken Design op te nemen. Met René en Jeroen ontstond snel een open, creatieve en inspirerende sfeer. Het resultaat is fantastisch! Vernieuwend, fris en modern maar nog altijd Tornado. Wij zijn klaar voor de toekomst! Stoere Binken, bedankt voor onze inspirerende samenwerking!

André Jonker - Directeur Jonker BV