Veelgestelde vragen aan Stoere Binken Design

Creative Director

Hoewel we al sinds 1995 bestaan krijgen we nog steeds dezelfde veelgestelde vragen van zowel vaste- als potentiële klanten. Dat begrijpen we heel goed, want ons vakgebied is zeer technisch en wordt razendsnel complexer. Hier vind je de meest voorkomende veelgestelde vragen over ons.

Deze veelgestelde vragen komen van iedereen die exact wil weten hoe designbureau Stoere Binken Design hun project en de samenwerking aanpakt. Wij communiceren helder en uitgebreid. Hieronder dus zowel antwoorden op veelgestelde vragen die wij regelmatig te horen krijgen en uitleg van technische begrippen van onze expertises.

Webdesign

Wat kost een maatwerk WordPress website?

Deze vraag krijgen wij constant en die is, hoe kan het ook anders, onmogelijk concreet te beantwoorden. Dit is afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen. Daarnaast heeft ieder webdesign bureau heeft zijn eigen prijsbeleid, afhankelijk van de expertise die ze hebben en het technische niveau dat ze nastreven.

Vraag hier een offerte op voor jouw maatwerk WordPress website.

Hoe lang duurt het om een website te maken?

De doorlooptijd van het webdevelopment is afhankelijk van de complexiteit van je website. Wil je een one page website of een uitgebreide marketing website, dat is een groot verschil.
In de regel ligt de gemiddelde doorlooptijd van een middelgrote marketing website tussen 2 en 4 maanden.

Vraag hier een offerte op voor jouw maatwerk WordPress website om het zeker te weten.

Maken jullie ook webshops?

Absoluut! In tijden waarin het normaal geworden is online te shoppen is een webshop heel belangrijk geworden voor je succes en omzet. Wij zien een webshop als een verlengstuk van je merkidentiteit en daarom is deze bij ons altijd maatwerk. We richten deze op maat in voor jouw doelstellingen en verwijderen ballast om een snelle en efficiënte shop te realiseren.
Bekijk hier een aantal webshops die we gemaakt hebben.

Vraag hier een offerte op voor jouw maatwerk webshop.

Werken jullie ook met standaard WordPress themes?

Wij maken uitsluitend maatwerk websites. Alleen op die manier kunnen we onze belofte waarmaken en de kwaliteit garanderen die we nastreven.
Wij hebben wel eens standaard WordPress themes voor klanten gemaakt, maar dit zijn uitzonderingen. Stoere Binken Design biedt geen garantie, service, onderhoud en ontwikkeling op WordPress themes.
Lees ons blog als je wilt weten wat de voor- en nadelen zijn en waarom wij geen verantwoording nemen voor themes.

Ik woon buiten Limburg. Maken jullie dan toch mijn website?

Uiteraard! Het internet is grenzenloos en internationaal. Je bedrijf hoeft niet in Limburg gelegen te zijn. Wij maken websites voor bedrijven in heel Nederland en het buitenland. We werken o.a. voor het VWM Consortium (Amsterdam UMC)Marjan Sterk Amsterdam, het Utrechts Stedelijk Gymnasium en Kalimba België.

We werken probleemloos op afstand (via Zoom of Teams), maar voor een persoonlijke kennismaking komen we altijd naar je toe.

Bieden jullie ook hulp bij mijn hosting provider?

Wij zorgen graag voor een domeinregistratie, de keuze van je hosting provider of het verhuizen naar een andere aanbieder.
Onze gespecialiseerde partners helpen ook met het instellen van je email accounts.

Branding

Welke software gebruiken jullie?

Voor print media en beeldbewerking gebruiken wij Affinity Photo, Affinity Designer, Affinity Publisher en Adobe Indesign.
Voor webdesign gebruiken wij Sketch of Figma.

Krijg ik de bronbestanden van de uitingen die jullie voor mij gemaakt hebben?

Sorry, wij geven open bestanden nooit gratis weg. Hierin zitten jarenlange ervaring, kennis, onderzoek, onze werkwijze en veel uren. Dit zijn waardevolle bestanden die de studio niet zomaar verlaten.
Wij staan er wel voor open om bronbestanden af te kopen. Neem contact op voor meer info.

Bewaren jullie de werkbestanden die jullie voor mij gemaakt hebben?

Wij bewaren al ons werk voor 5 jaar op solide backup schijven en in de cloud. Daarna garanderen wij de backup niet meer. Jullie kunnen altijd een drukklare PDF bij ons opvragen voor jullie eigen archief.

Houden jullie mijn oude werkbestanden up to date?

Wij maken een backup van alle werkbestanden als het project afgerond is. Daarna houden wij deze niet meer up to date. De grafische software ontwikkelt zich zo snel dat het onrealistisch is om gearchiveerde en inactieve projecten up to date te houden. Dit doen we uitsluitend voor actieve klanten!

Maar niet getreurd; Als jouw werkbestanden niet meer met de huidige software geopend kunnen worden, dan kunnen wij tegen meerkosten een nieuwe versie maken die we voor jouw project kunnen gebruiken.

Typografie

Maken jullie custom fonts?

Absoluut. Wij zijn specialist in het ontwerpen van custom fonts en hebben een concept ontwikkeld om deze voor het MKB betaalbaar te maken. Wij verzorgen Custom Typografie, Retail Typografie en leveren Font Modificatie.

Meer informatie vind je hier:

Hoe zitten lettertypes in elkaar?

In ons blog Anatomie van een lettertype vind je alles wat je moet weten over hoe de delen van letters heten en hoe het basis grid in elkaar zit. Hiermee weet jij precies hoe alles heet als wij jouw custom font ontwerpen.

Hebben jullie een typografie begrippenlijst?

We zijn ons ervan bewust dat fonts heel technisch zijn en veel uitleg vereisen. Om jullie te helpen bij het maken van de juiste keuze van jouw eigen brandfont hebben wij deze typografie begrippenlijst gemaakt.
In de begrippenlijst vind je alle informatie over de taalondersteuning, technieken, OpenType features en font formaten.

Artificial Intelligence (AI)

Maken jullie gebruik van artificial intelligence (AI) apps?

Ja, wij werken regelmatig met ChatGPT voor het schrijven van website teksten en Midjourney voor het genereren van unieke afbeeldingen voor ons webdesign en branding.

Hebben jullie een AI begrippenlijst?

Wij hebben een uitgebreide AI begrippenlijst die je hier kunt inzien. Deze AI begrippenlijst bevat alle termen die wij in het gebruik van kunstmatige intelligentie tegenkomen.

Zit je veelgestelde vraag of begrip er niet bij?

Mocht je toch nog een vraag hebben die we hierboven niet beantwoord hebben, neem dan direct contact met ons op.

Mail ons je vraag