Unieke merk ervaringen creëren met ActiveCollab

Creative Director

Dit blog is een Q&A interview door ActiveCollab met René Verkaart. ActiveCollab is onze projectmanagement software die wij al gebruikten toen ze nog vrijwel onbekend waren in Europa. Wij konden ze veel tips en inzichten geven in hoe creatieve bureau’s werken en wat hun behoeften zijn. Daarom hebben ze ons als eerste geïnterviewd voor hun serie klantverhalen genaamd Real Work.

Q: Hoe maak jij impact op de wereld?

A: Stoere Binken Design, opgericht in 1995, is een Nederlands ontwerpbureau met een duidelijke focus op creatieve merkprojecten. We houden ons voornamelijk bezig met het maken van websites en andere online oplossingen, maar het print design is nog steeds een belangrijk onderdeel van onze design studio. We houden van uitdagingen en het vinden van verrassende oplossingen voor problemen. Daarom willen we nooit twee keer dezelfde weg bewandelen, maar altijd unieke oplossingen creëren voor elke klant – dat is altijd onze kracht geweest.

We geloven dat we een impact op de wereld maken door verrassende en unieke merkervaringen voor gebruikers en effectieve oplossingen voor onze klanten te creëren. Om een project te laten slagen, moeten beide uiteinden van het spectrum bij elkaar worden gebracht.

Vacature stoere binken design - Rene Verkaart

Q: Hoe zou jij Real Work definiëren?

A: Real Work zit in het oog van de toeschouwer. Als ontwerpbureau geef je altijd je best en zoek je naar nieuwe en interessante manieren om de doelgroep van je klanten te bereiken. Wat Real Work voor jou is, kan voor iemand anders oninteressant zijn. Te vaak zien we een bepaalde ontwerpstijl ontstaan ​​die door veel ontwerpers over de hele wereld wordt omarmd. Net als een ‘creatieve saus’, wordt het op elke ontwerp uitdaging gegoten, ook al past het niet echt bij het onderwerp. We vinden dat jammer.

Wat wij Real Work noemen, is werk dat echt werkt! Werk dat het hart van de doelgroep raakt en het beoogde doel bereikt. Alles is ontworpen met een specifieke doelstelling voor ogen, of dit nu door de klant of door de marktvraag wordt bepaald. Dit betekent dat we bepaalde regels en voorschriften moeten volgen om ons werk gedaan te krijgen en aan specifieke criteria te voldoen. Onze communicatie en relaties met onze klanten staan ​​centraal in deze dans genaamd Real Work.

Stoere Binken Design 404 - Rene Verkaart

Q: Hoe ziet een dag in je leven eruit en wat houdt dat in?

A: Gemiddeld werken we elke dag aan 4-5 verschillende projecten. We schakelen heen en weer tussen online en offline branding projecten, telefoontjes, e-mails en chat-gesprekken. Op een willekeurige dag ontwerpen we veel en werken we samen met andere mensen die bij het proces betrokken zijn: klanten, programmeurs, printers, etc.

We werken ook vanuit Düsseldorf, Duitsland. In de loop der jaren zijn we getransformeerd tot een paperless, cloud-based ontwerpbureau. De meeste apps die we gebruiken, zijn ook cloud-based. Dit geeft ons veel vrijheid over hoe en waar we werken. We kunnen onze partners en klanten zeer snel op weg helpen en hebben een gemakkelijke samenwerking.

Je zou dit Agile, Scrum of Design Sprints kunnen noemen – de moderne werkwijze waar veel bureaus zich op lijken te focussen. Voor ons heeft het altijd in ons DNA gezeten. We werken graag open en direct samen. Werken met externe netwerkpartners geeft altijd iets terug, of het nu gaat om nieuwe denkwijzen, geavanceerde technieken of gewoon een frisse wind van buitenaf.

Branding Design Bureau Stoere Binken Design - Rene Verkaart

Q: Hoe ActiveCollab past in een dag in je leven?

A: Onze dag begint met het ActiveCollab Daily Report, waarin wordt gecontroleerd welke taken zijn afgevinkt en welke discussies er gaande zijn. We checken snel onze planning en kijken of alles op schema ligt. Enkele taken aanpassen, enkele vragen beantwoorden, partners en klanten herinneren aan aankomende evenementen en hun verantwoordelijkheden. Alles wordt gedaan in ActiveCollab.

Webdesign Maastricht Stoere Binken Design

Het beheren van niet alleen projecten – maar ook klanten en verwachtingen – is erg belangrijk voor elke klus. Het hebben van een platform als ActiveCollab helpt ons enorm om onze projecten synchroon te houden en altijd op de hoogte te blijven van alles wat je moet weten. We hebben grote projectsjablonen uitgewerkt, gebaseerd op onze 20+ jaar werkwijze ervaring. Met ActiveCollab kunnen we nu een project opzetten in maximaal 15 minuten – probleemloos!

Daarom gebruiken we ActiveCollab elke dag. En als we nieuwe ideeën hebben voor ActiveCollab, luistert het team altijd naar onze verzoeken. Sommigen komen zelfs in een update terecht. Die toewijding zorgde er uiteindelijk voor dat we ActiveCollab kozen voor onze ontwerpstudio. En we hebben nooit spijt gehad van deze beslissing.

Fotografie

Deze super vette foto’s zijn gemaakt door Arjen Schmitz Photographer. Als je een echt goede fotograaf zoekt voor architectuur, portret en autonome foto’s, dan is Arjen écht een aanrader.