Stoere Binken is verhuisd naar De Brandweer

Creative Director

Na meer dan 25 jaar werken én wonen aan de Statensingel 199 is designbureau Stoere Binken Design verhuisd naar De Brandweer aan de Capucijnenstraat in Maastricht. Thuiswerken deden wij al sinds 1996, waarbij filerijden of een ruitje schoon krabben zelden voorkwam.

Maar tijden veranderen en wij als mens ook. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorstellingen van het leven. Ons 25-jarig jubileum als designbureau was het perfecte moment om deze weer eens in kaart te brengen en een nieuwe koers te bepalen. Onze persoonlijke wensen hebben Jeroen en ik samen besproken om te begrijpen wat er nodig is om gelukkig te blijven. Werk alleen is namelijk niet zaligmakend, het totaalplaatje moet kloppen. We zochten ook bewust privéverandering, want bewegen doet leven.

Waarom zijn we verhuisd?

Door corona werd thuiswerken in Nederland het nieuwe werken. Wij pendelden al jaren tussen Maastricht en Eindhoven, dus het nieuwe werken was voor ons niet nieuw. “Het kantoor”, die ene plek waar iedereen naar toe gaat om te werken, bestaat allang niet meer. Remote werken is al zeker 10 jaar sterk in opkomst en is versterkt door corona nu bijna vanzelfsprekend geworden. Wij werken al jaren remote en cloud-based; daardoor werd de moeilijke beslissing, de verkoop van ons stoere pand aan de Statensingel, veel eenvoudiger en konden we deze ook emotioneel loslaten.

Jeroen Borrenbergs keert terug naar zijn geboortestad Eindhoven. De stad waar zijn hart altijd al heeft gelegen en BOL staat van de creativiteit. Naast zijn huidige activiteiten als Stoere Bink Eindhoven wil hij zijn jarenlange expertise als designer aan Eindhoven en omstreken aanbieden, zowel intern, extern of remote.
Daarnaast maakt Jeroen al sinds 1992 zelf elektronische muziek onder de naam Ballet Mechanique. Zijn muzikale outlet zit weer enorm in de lift na het uitbrengen van nieuw en heruitgebracht materiaal. Hij zal daardoor weer nieuw materiaal gaan produceren vanuit Techno-city Eindhoven zelf. De stad die begin jaren 90 aan de wieg stond van de elektronische dance-scene in Nederland.

René Verkaart blijft verder genieten van het bourgondische leven in Maastricht. Hij is in de weekenden bij zijn vrouw Gabriele Birnstein in Düsseldorf. Zij is psychologe en werkt zelfstandig als relatiecoach onder de naam Insider Consulting. Daarnaast is ze journaliste en is al sinds 1994 onze grootste fan. Zij was zelfs één van onze eerste klanten, waaruit later tussen René en haar een relatie is gegroeid.
René ontwerpt al sinds 2004 zelf lettertypes voor (inter)nationale klanten en designers onder de naam Characters Font Foundry. Dit gaat volledig digitaal dus de locatie en een kantoor is hierbij niet belangrijk. 

Wat verandert er voor onze stoere klanten?

Voor Stoere Binken Design-klanten verandert er feitelijk bijna niets! Wij blijven gewoon jouw vertrouwde designbureau in Maastricht, alleen vanaf een nieuwe locatie: De Brandweer.
Corona werkte bij onze transitie zelfs in ons voordeel. De meeste klanten zijn door het thuiswerken ook overgestapt op digitale meetings. Zoom, FaceTime, Skype en Teams zijn ondertussen onze meest gebruikte apps. 

Wij zelf houden ook remote contact met elkaar. Na 25 jaar ken je elkaar zo goed, dat ‘live’ meetings overbodig zijn. Onze projecten managen we zoals altijd in Active Collab, de gesloten omgeving waar wij met klanten en teamleden samenwerken.

Maastricht

Kom ons bezoeken in De Brandweer

Wil je de nieuwe studio van Stoere Binken Design in De Brandweer bezoeken? Jullie zijn zoals altijd van harte welkom! Laat het ons weten. De deur staat altijd open, de koffie wordt vers gezet en René is er om jullie persoonlijk te ontvangen.

Dit zijn onze nieuwe contactgegevens

Stoere Binken Design
Tel. René Verkaart 06 39 79 69 69
rene@stoerebinken.nl
Capucijnenstraat 21-C09
6211 RN Maastricht

Wil je ons nieuwe stoere designbureau in De Brandweer bezoeken?

Wanneer wil je komen?