Responsive webdesign: jouw website op alle apparaten

Creative Director

Responsive webdesign is de benadering dat het design en de website moeten reageren op het gedrag van de bezoeker op basis van schermgrootte, platform en oriëntatie. Dit zorgt voor een zeer gebruikersvriendelijke online ervaring, omdat de website optimaal ingericht is naar de wensen van de bezoeker. Wat is responsive webdesign precies en wat zijn de voordelen voor jou als klant?

Stoere Binken Design is een full-service webdesign bureau voor maatwerk responsive webdesign Maastricht. Sinds 1995 zijn wij een strategische, gepassioneerde en altijd nieuwsgierige partner voor klanten uit Limburg, de Euregio, de Randstad en internationaal. Met de kracht, kennis en ervaring van een groot reclamebureau werken we met passie voor stoere ondernemers met ambitie. We denken out of the box als het gaat om concept en strategie. Persoonlijke service, de hoogste kwaliteit en het succes van onze klanten is ons uitgangspunt. Wij werken internationaal voor startups, MKB en multinationals. Wij werken vanuit Maastricht, Düsseldorf en Eindhoven.

Wie zijn de Binken?

Klanten zien ons als vooruitstrevende designers, denkers en website bouwers die altijd op zoek zijn naar ‘cutting-edge’ merkidentiteiten. We denken out of the box om tot creatieve oplossingen voor onze klanten te komen die hun daadwerkelijk vooruit helpen én succesvoller maken.

Responsive webdesign uit Limburg

Web design bureau Stoere Binken Design maakt responsive maatwerk WordPress websites. Naast een gebruiksvriendelijk en modern webdesign moet jouw website de merkbeleving en positionering van je merk versterken. Ons responsive webdesign zet ondernemers met ambitie op de kaart.
Wij zijn gevestigd in Maastricht, de coolste stad van Limburg. Euregionaal centraal gelegen is het een internationaal interessante stad om als creatief bureau gevestigd te zijn.

Hart voor Limburg

Webdesign Limburg betekent voor ons een uniek visueel design gecombineerd met de hoogste technische standaards om een toppositie in de zoekresultaten te kunnen bereiken.
Meer info over webdesign Limburg
Mail webdesigner René Verkaart

Met veel gevoel en marktkennis maken wij maatwerk responsive WordPress websites. Geen bedrijf is hetzelfde, dus geen website is hetzelfde! 

Functioneel ontwerp en responsive webdesign

Bij alles wat wij doen staat de gebruiker en het succes van jou bedrijf of project centraal. Storytelling, Usability, User Interface design, User Experience design en Digital Design zijn de toverwoorden van ons beroep. Onze jarenlange kennis en ervaring zorgen ervoor dat wij samen met onze netwerk partners top responsive webdesign kunnen leveren. Made in Maastricht. En Düsseldorf. En Eindhoven.

De mobiele website is dood

Lang leve responsive webdesign… De mobiele website is een versie van jouw website die speciaal voor mobiele apparaten gemaakt is. Jarenlang was de strategie dat er een mobiele versie van je site gemaakt werd die getoond werd aan bezoekers met een smartphone met een uniform schermformaat. Dit is een volledig ander principe dan responsive webdesign, waarbij de website zich automatisch aanpast aan je apparaat.

Maar wat is een mobiel apparaat? Een iPhone? Een Samsung? Een Huwawei? Er zijn ondertussen zoveel mobiele apparaten met zoveel schermformaten dat wij geen mobiele websites maar uitsluitende responsive websites maken.

Percentage van responsive internetgebruikers

JaarPercentage
201448,8%
201552,7%
201656,1%
201758,8%
201861,2%
201963,4%

Vroeger werd de mobiele versie van een website zelfs uitgekleed qua content. Bepaalde content werd weggelaten en de pagina’s vereenvoudigd. Lang dacht men dat bezoekers, die bijvoorbeeld op zoek waren naar een restaurant, alleen de contactgegevens en routebeschrijving wilden zien. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat bezoekers een uniforme gebruikerservaring verwachten. Wat ze op hun laptop zien willen ze ook op hun tablet en smartphone beleven. Zonder beperkingen.

Fluid responsive webdesign

Stoere Binken Design heeft zich gespecialiseerd in (let op, nu komt een technische term) ‘fluid responsive webdesign op basis van de mobile first filosofie’. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan alle apparaten en oriëntatie, uitgaande van het kleinste schermformaat; “mobiel eerst”.
Groot of klein. Staand of liggend. De bezoeker moet altijd een optimale website aangeboden krijgen. Ook drempelvrij. 

Stoer responsive logo

Niet alleen websites kunnen responsive zijn. Ons Stoere Binken Design logo op deze site is ook responsive. Bekijk deze maar eens op je desktop computer, tablet of smartphone. Zie je de verschillen?
Wil je ook een responsive logo?
Mail voor meer info

Bezoekers converteren naar klanten

Onze stoere responsive webdesign strategie is erop gespitst om de juiste mensen naar je website te brengen. Nadat ze zich op je website bevinden moeten deze ook worden omgezet in leads, sales of klanten. De zogenaamde ‘conversie’ van je website.

De conversie van je website valt of staat met de storytelling. Wie ben je, waarom doe je wat je doet en wat zijn de voordelen voor je doelgroep? Dit klinkt heel droog, maar dat is waar wij in beeld komen. Stoere Binken Design is specialist in visuele storytelling. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen en visualiseren van een goede conversie strategie voor je website.

Responsive webdesign galore

De websites die Stoere Binken Design maakt zijn vanzelfsprekend responsive. Je doelgroep verwachten dit, Google vereist het. Het internet is een 24/7 online marketing machine voor je bedrijf. Ons responsive webdesign is erop gericht waardevol contact te creëren en de juiste mensen naar je website te brengen. Storytelling is hierbij één van de middelen die we inzetten.

We optimaliseren ons webdesign voor moderne desktop-, tablet- en smartphone schermformaten. Dat betekent dat je website probleemloos op alle apparaten bekeken kan worden. 

E-llis Logistic Solutions Homepage - Rene Verkaart

WordPress CMS

Onze duurzame maatwerk websites gebruiken WordPress, het meest gebruikte én zeer gebruikersvriendelijke Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Het framework waarmee we werken maakt het mogelijk websites snel en gunstig te programmeren. Onze developers staan klaar voor service en vragen.

De maatwerk responsive websites van Stoere Binken Design zijn gemakkelijk uit te breiden in de toekomst. Je website groeit dus moeiteloos mee met de doelstellingen van je organisatie en veranderingen in je markt.

SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Responsive webdesign is in de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Vroeger volstond een geprogrammeerde website die alle informatie van je bedrijf bevatte. Tegenwoordig is de consument steeds kritischer en de rol van zoekmachines groter geworden. De grootste zoekmachines Google en Bing stellen een hoop technische eisen aan je site, om de kwaliteit van de zoekopdracht te kunnen waarborgen. Hier houden wij als webdesign bureau altijd rekening mee.

Toppositie in Google?

Een garantie op de eerste pagina van Google met organische zoekresultaten kan niemand je geven, wat ze ook zeggen, dus laat je niks wijsmaken. Daarvoor draait Google te vaak aan de algoritme-knoppen en wil hun eigen content als eerste tonen. Tegenwoordig draait alles om goede organische content, een slimme SEO strategie en de juiste responsive webdesign code.

Ons responsive webdesign en strategische adviezen bieden het beste uitgangspunt voor een hoge ranking in Google. Wij doen alles om jou goed te ranken in de zoekresultaten en de juiste bezoekers naar jouw website te brengen.

Als webdesign bureau uit Maastricht kennen en gebruiken we moderne web technieken en zorgen daarmee voor een optimale vindbaarheid in Google. Door gevalideerde HTML code, functioneel webdesign en een sterke SEO keyword strategie garanderen we dat de zoekmachines je website optimaal kunnen indexeren. 

Enkele stoere responsive webdesign projecten

We kunnen wel heel veel ruige reclametaal in de strijd gooien, maar zien doet geloven:

Kwalitatieve hosting uit Nederland

Een goede responsive website vereist ook een kwalitatieve hosting. Je website moet een optimale up-time hebben, snel zijn en voor WordPress geschikt. Wij kunnen TransIP als hosting aanbieder absoluut aanbevelen.

TransIP heeft hele goede WordPress Hosting pakketten. Stoere Binken Design draait al jaren bij TransIP. Echt een kwalitatieve aanbieder. Bekijk hun hosting pakketten en vraag ons zeker als je nog hulp bij het maken van je keuze hebt.

TransIP WordPress hosting

Waarom kies jij voor Stoere Binken Design?

Stoere Binken Design is opgericht in 1995. Wij hebben jarenlange strategische- en design ervaring en diepgaande markt kennis. We zijn een full-service netwerkbureau met uitsluitend waardevolle partners.
De tijd van de grote ontwerpstudio’s en reclamebureau’s is allang voorbij. Het draait tegenwoordig om flexibiliteit (agility), creativiteit, service en kostenbesparing. Klanten zoeken vooral géén generalisten, maar specialisten.

Internationale klanten komen naar ons toe voor unieke, creatieve en strategische designvraagstukken. Door onze flexibele en no-noncense werkwijze kunnen wij probleemloos grote opdrachten aan. Een open en directe samenwerking staat voorop, want wij werken graag zo efficiënt mogelijk.

We willen jou en je bedrijf eerst goed leren kennen. We stellen altijd uitgebreide vragen over je bedrijfsimago, uitstraling, klantbehoefte en doelstellingen. Dit zijn de speerpunten van onze strategische concepten en stoer responsive webdesign. Ons doel is altijd een succesvolle website en behaalde doelstellingen. 

HP Hewlett Packard responsive webdesign

HP partner over ons responsive webdesign

René has very rapidly understood the constraints and needs of a large corporation in terms of branding, yet, he managed to give a personal and special touch to the designs that made them unique and appreciated world-wide.
Anne-Sophie Gompart
Marketing Manager EPAC Europe

No-nonsense en directe communicatie

Stoere Binken Design heeft geen overbodige schakels, waardoor jouw contactpersoon gedurende de hele samenwerking jouw persoonlijk aanspreekpunt blijft. We zijn telefonisch mobiel, via email, maar ook WhatsApp te bereiken. Een snelle chat werkt soms net zo goed als een kort telefoongesprek. Of het nu gaat om een support ondersteuning of een nieuwe opdracht, we hebben het vraagstuk meteen scherp en kunnen een stappenplan maken.

We werken zowel internationaal vanuit Maastricht en Düsseldorf. Onder onze klanten bevinden zich HP, E-ON, Alzheimer Nederland, gemeente Maastricht, MEIJS Motorman, Maastricht UMC+ en vele anderen.

Neem contact op

Nieuwsgierig geworden naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Kies ook voor responsive webdesign uit Limburg

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in responsive webdesign van maatwerk WordPress websites. De website die we ontwerpen moet jouw bedrijf succesvoller maken. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.