Responsive webdesign: jouw website op alle devices

Creative Director

Responsive webdesign is het principe waarmee de weergave van de website zich aanpast aan de afmetingen van het schermformaat van het device van de bezoeker. Dit zorgt voor een zeer gebruikersvriendelijke online ervaring, omdat jouw professionele website optimaal ingericht is naar de wensen van de bezoeker.

Wat is responsive webdesign nu precies? Wat zijn de voordelen voor jou als klant? En mag je standaard responsive design van je webdesign bureau verwachten?

Inhoudsopgave van dit blog

Responsive webdesign uit Maastricht

Als professioneel web design agency maken wij altijd responsive maatwerk WordPress websites. Naast een gebruiksvriendelijk en modern webdesign moet jouw website de merkervaring, merkpositionering en uiteindelijk je merkimago versterken. Onze unieke websites zetten ondernemers met ambitie op de kaart.

E-llis Logistic Solutions Homepage - Rene Verkaart
Responsive webdesign van de e-llis website

Met veel gevoel en marktkennis maken wij professionele websites. Als klant kun je je website met het WordPress content management systeem gemakkelijk zelf beheren zonder over het responsive design na te hoeven denken. Het werkt altijd.
Jouw professionele website is altijd uniek. Geen bedrijf is hetzelfde, dus geen website is hetzelfde! 

Functioneel ontwerp en responsive webdesign

Bij alles wat wij doen staat de gebruiker en het succes van jou bedrijf of project centraal. Storytelling, Usability, User Interface design, User Experience design, Customer Journey en Digital Design zijn de toverwoorden van ons beroep. Onze jarenlange kennis en ervaring sinds 1995 zorgen ervoor dat wij samen met onze netwerk partners top responsive webdesign kunnen leveren.

Webdesigners met passie voor jouw website

Usability gaat om de ervaring van je bezoeker. Het is een kwaliteitskenmerk dat aangeeft hoe gemakkelijk een User Interface (UI) te gebruiken is. Responsive webdesign betekent voor ons een holistische kijk op visueel onderscheidend website design, gecombineerd met de hoogste technische webstandaarden.
Alles over webdesign
Webdesigner René Verkaart

De mobiele website is dood

…Lang leve responsive webdesign… De “mobiele website” is een versie van jouw website die speciaal voor mobiele devices gemaakt is. Jarenlang was de strategie dat er een mobiele versie van je site gemaakt werd die getoond werd aan bezoekers met een smartphone met een uniform schermformaat. Dit is een volledig ander principe dan responsive webdesign, waarbij de website zich automatisch aanpast aan jouw device. Want wat is een mobiel apparaat? Een iPhone? Een Samsung? Een Huwawei? Er zijn ondertussen zoveel mobiele devices met zoveel schermformaten dat wij geen losse mobiele websites maar uitsluitende responsive websites maken

Percentage smartphone internetgebruikers

JaarPercentage
202156,53%
202053,07%
201952,26%
201853,01%
201754,09%
201645,91%
201537,24%
201428,97%
201317,02%
201210,88%
Bron: GS Statcounter

Mobile-first webdesign

Stoere Binken Design heeft zich gespecialiseerd in fluid responsive webdesign op basis van het Mobile-first principe. Bij mobile-first webdesign gaan we er vanuit dat we de complete website ontwerpen voor het kleinste schermformaat (smartphone). Vervolgens worden het ontwerp en de mogelijkheden opgeschaald naarmate het scherm van het device van de bezoeker (viewport) groter wordt.
Groot of klein. Staand of liggend. De bezoeker moet altijd een optimale website aangeboden krijgen. Ook drempelvrij. 

Stoer responsive logo

Niet alleen websites kunnen responsive zijn, logo’s ook! Ons eigen Stoere Binken Design logo is natuurlijk ook responsive. Bekijk deze maar eens op je desktop computer, tablet of smartphone. Hoe cool is dat?!
Lees alles over jouw logo: de superheld van je huisstijl

Enkele stoere responsive webdesign projecten

We kunnen wel heel veel ruige reclametaal in de strijd gooien, maar zien doet geloven:

HP Hewlett Packard responsive webdesign design
HP Press website webdesign en webshop

HP partner over ons responsive webdesign

René has very rapidly understood the constraints and needs of a large corporation in terms of branding, yet, he managed to give a personal and special touch to the designs that made them unique and appreciated world-wide.
Anne-Sophie Gombart
Marketing Manager EPAC Europe

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?

We willen jou en je bedrijf eerst goed leren kennen. We stellen altijd uitgebreide vragen over je merkimago, branding, klantbehoefte en marketingdoelstellingen. Dit zijn de speerpunten van ons strategisch concept en stoer responsive webdesign.