SEO: Optimaliseer je online vindbaarheid

Creative Director

SEO betekent “Search Engine Optimization / Zoekmachine optimalisatie” en verwijst naar het samenspel van de praktijken die worden toegepast om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren, met als doel het genereren van traffic. In dit blog artikel leggen wij uit wat ‘organische SEO’ precies is en hoe je dit als bedrijf optimaal inzet.

Inhoudsopgave van dit blog

Wat is organische SEO?

Wanneer gebruikers een zoekopdracht uitvoeren in een zoekmachine zoals Google, worden de organische zoekresultaten weergegeven op basis van relevantie en kwaliteit. De plek die je krijgt in de zoekresultaten wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine.
Organische SEO verwijst naar de inspanningen die we leveren om de zichtbaarheid van jouw website te verbeteren zónder betaalde advertenties of plaatsing in de zoekmachines. Het heeft als doel de rangschikking van een website in de organische zoekresultaten te optimaliseren.

Het voordeel van organische SEO is dat het kan leiden tot duurzame resultaten op de lange termijn. Door je website te optimaliseren volgens de best practices van SEO en waardevolle inhoud te bieden aan je doelgroep, kun je een hogere positie in de zoekmachines bereiken en een gestage stroom van organisch verkeer genereren.

SEO is een langetermijnstrategie

Het is belangrijk om te onthouden dat SEO een dynamisch en voortdurend proces is. Het kost tijd, geduld en consistentie voordat je significante resultaten ziet. Het monitoren van resultaten helpt om te bepalen wat wel en niet werkt voor jouw specifieke website en doelgroep.
René Verkaart
Creative Director

SEO is een voortdurend proces

Het optimaliseren van je website en het implementeren van SEO-praktijken is een langetermijnstrategie, maar het is de moeite waard omdat het organisch verkeer naar je site kan vergroten en de zichtbaarheid van je merk kan verbeteren. Het is goed om een holistische benadering te hanteren en verschillende vormen van SEO te combineren om de beste resultaten te behalen. Het is daarom cruciaal om zo snel mogelijk te beginnen met het optuigen of verbeteren van je SEO.

Tips voor een goede organische SEO

Er zijn verschillende aspecten van SEO die je kunt optimaliseren om je website organisch beter te laten ranken in zoekmachines zoals Google. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Keyword research: Voer grondig onderzoek uit naar relevante zoekwoorden die betrekking hebben op je diensten en industrie. Gebruik online tools om zoekvolumes en concurrentie te analyseren. Optimaliseer je website content rond deze zoekwoorden.
 2. On-page optimalisatie: Optimaliseer je webpagina’s met relevante keywords in de paginatitel, metabeschrijving, kopteksten, URL’s en de daadwerkelijke inhoud. Zorg ervoor dat de inhoud van hoge kwaliteit is en goed gestructureerd. Zorg ook voor interne links naar andere relevante pagina’s op je site.
 3. Technische SEO: Zorg ervoor dat je website technisch geoptimaliseerd is. Hierbij gaat het o.a. om de laadsnelheid, het responsive webdesign voor mobiele apparaten, een crawlable site-structuur (sitemap) en zoekmachinevriendelijke URL’s.
 4. E-commerce SEO: Als je een e-commerce website (Webshop) hebt, zijn er specifieke optimalisaties die je kunt uitvoeren om je productpagina’s beter vindbaar te maken. Dit omvat het optimaliseren van producttitels, beschrijvingen, afbeeldingen, gebruikersrecensies en het implementeren van gestructureerde gegevens voor producten.
 5. Backlinks: Verzamel kwalitatieve backlinks van andere websites naar jouw site. Je kunt dit doen door o.a. gastbloggen, het delen van informatieve inhoud, het opbouwen van relaties met andere bedrijven in jouw branche, enzovoort. Backlinks van betrouwbare en relevante websites kunnen de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw site vergroten.
 6. Contentcreatie: Maak relevante, waardevolle en unieke inhoud die aansluit bij de behoeften en interesses van jouw doelgroep. Dit kan in de vorm van blogartikelen, handleidingen, casestudy’s, video’s, infographics, enzovoort. Goede inhoud trekt niet alleen bezoekers aan, maar kan ook leiden tot natuurlijke links van andere websites.
 7. Monitoring en analyse: Houd de prestaties van jouw website in de gaten met behulp van tools zoals Google Analytics. Analyseer gegevens zoals verkeersbronnen, paginaweergaven en conversieratio’s. Hiermee kun je inzicht krijgen in wat werkt en waar verbeteringen nodig zijn.

Disclaimer

Je organische SEO verbeteren is géén garantie voor een ranking op pagina 1 van Google! Vergeet dit fabeltje. Geloof niet wat SEO specialisten je wijsmaken.

Geavanceerdere SEO-technieken

Naast de hierboven genoemde basis SEO punten zijn er nog enkele geavanceerdere SEO-technieken die je kunt overwegen naarmate je vertrouwd raakt met de basisprincipes:

 1. Lokale SEO: Als je een fysieke locatie hebt of lokale klanten wilt aantrekken, optimaliseer dan je website voor lokale zoekopdrachten. Dit omvat het vermelden van je adres, openingstijden en contactgegevens op je website, het claimen van jouw Google Mijn Bedrijf-pagina en het verzamelen van positieve recensies.
 2. Rich snippets: Implementeer “structured data markup” op je website om zoekmachines te helpen begrijpen waar je inhoud over gaat. Dit kan resulteren in rijkere zoekresultaten, zoals beoordelingssterren, prijsinformatie, afbeeldingen en meer, wat je klikfrequentie kan verhogen.
 3. SEO voor afbeeldingen en video’s: Optimaliseer je afbeeldingen en video’s voor zoekmachines door relevante bestandsnamen, alt-teksten en beschrijvingen toe te voegen.
 4. Sociale media: Hoewel sociale media op zichzelf geen directe invloed hebben op de zoekmachine rankings, kunnen ze wel bijdragen aan je SEO-inspanningen. Door actief te zijn op sociale mediaplatforms, kun je je merkbekendheid vergroten, waardevolle backlinks genereren en meer verkeer naar je website leiden.

Onze stoere SEO voor jouw maatwerk website

Als wij jouw maatwerk WordPress website maken, dan houden we altijd rekening met de SEO. We hanteren een holistische benadering door verschillende vormen van SEO te combineren om de beste resultaten te behalen. Het optimaliseren van je website, het creëren van waardevolle inhoud en het opbouwen van relevante backlinks zijn allemaal belangrijke aspecten van een succesvolle stoere SEO-strategie.

Zet social media in voor je SEO

Hoewel sociale media op zichzelf geen directe invloed hebben op de organische zoekresultaten van zoekmachines, kunnen ze wel bijdragen aan je complete online zichtbaarheid en merkauthoriteit. Hier zijn enkele opties voor social media SEO:

 1. Optimaliseer je sociale mediaprofielen
 2. Deel waardevolle content
 3. Gebruik relevante zoekwoorden
 4. Link naar je website
 5. Sociale media sharing en backlinks

Betaalde SEO-technieken (SEA)

Er zijn verschillende betaalde vormen van SEO, ook wel bekend als Search Engine Advertising (SEA), of betaalde zoekadvertenties. Deze SEA opties bieden jou de mogelijkheid om je websites en inhoud te promoten in de zoekresultaten. Je kunt betaalde SEO inzetten op verschillende kanalen als LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, etc.

Enkele populaire betaalde vormen van SEO zijn:

 1. Zoekadvertenties: Dit zijn de advertenties die bovenaan of onderaan de organische zoekresultaten worden weergegeven wanneer gebruikers zoekopdrachten invoeren in zoekmachines zoals Google. Je biedt op bepaalde zoekwoorden betaalt wanneer gebruikers op je advertenties klikken. Het bekendste advertentieprogramma voor zoekadvertenties is Google Ads (voorheen bekend als Google AdWords).
 2. Display-advertenties: Dit zijn visuele advertenties zoals banners, afbeeldingen of video’s die worden weergegeven op websites binnen het advertentienetwerk van een zoekmachine. Je kunt daarmee gerichte display-advertenties plaatsen op basis van criteria zoals demografische gegevens, interesses en gedrag van gebruikers.
 3. Shopping-advertenties: Deze advertenties worden gebruikt voor het promoten van producten in e-commerce. Ze verschijnen vaak als visuele advertenties met afbeeldingen, productinformatie en prijzen bovenaan de zoekresultatenpagina’s. Je maakt gebruik van specifieke platforms zoals Google Shopping om hun producten te adverteren.
 4. Videoadvertenties: Dit zijn advertenties die worden weergegeven voor, tijdens of na het afspelen van video-inhoud op platforms zoals YouTube. Je kunt videoadvertenties maken en targeten op basis van demografische gegevens, interesses en zoekwoorden om je doelgroep te bereiken.
 5. Remarketing: Dit is een strategie waarbij advertenties worden getoond aan mensen die eerder interactie hebben gehad met een website of inhoud. Door middel van cookies kun je gebruikers targeten die eerder je website hebben bezocht, hen herinneren aan je merk en hen aansporen om terug te keren.

Het gebruik van SEA kan je helpen om sneller zichtbaarheid te krijgen, gerichte verkeer naar je websites te genereren en specifieke doelstellingen zoals leadgeneratie of conversion te bereiken. Stoere Binken Design ontwikkelt hiervoor een strategie die rekening houdt met jouw specifieke doelstelling, budget en doelgroep.
Het monitoren, analyseren en optimaliseren van de prestaties van betaalde campagnes is ook cruciaal om het maximale rendement op investeringen te behalen.

Wij volgen de ontwikkelingen voor jou

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en best practices in de wereld van SEO, aangezien zoekmachines voortdurend hun algoritmen bijwerken. Wij volgen daarom gerenommeerde SEO-bronnen, blogs en forums die ons helpen om op de hoogte te blijven zodat wij jouw SEO-strategie daaraan kunnen passen.

Wij verbeteren de SEO van je website

Wil je praten over hoe wij de zoekmachine optimalisatie (SEO) kunnen verbeteren om de conversie van je website te verhogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Optimaliseer mijn SEO