Print media: van huisstijl naar special product

Creative Director

Van boeken tot jaarverslagen, brochures en magazines, onze stoere print media ontwerpen laten altijd een tastbare en blijvende indruk achter. Het print media landschap is drastisch veranderd, maar er zijn tegenwoordig vele nieuwe interessante huisstijl mogelijkheden. Lees verder als je wilt weten hoe Stoere Binken Design met print media omgaat.

Inhoudsopgave van dit blog

Stoere print media uit Limburg

De roots van Stoere Binken Design liggen in de print media. Wij ontwerpen altijd opvallende print media producten, van huisstijlen tot brochures, magazines, posters, wagenpark beletteringen, verpakkingen en nog veel meer. Alles wat impact moet maken en een blijvende indruk moet achterlaten.

Het print media landschap is veranderd

Het print media landschap is in de afgelopen jaren dramatisch veranderd. Waar vroeger veel aandacht werd besteed aan het ontwerpen van een uitgebreide huisstijllijn (logo, briefpapier, envelop, visitekaart, etc.) is het tegenwoordig beperkt tot meest noodzakelijke producten. Voor Stoere Binken Design zijn dit de ‘special products’, de kers op de taart.

Special products zijn hot

Special products zijn drukwerk uitingen met spierballen. Van drukwerkveredeling met metallic folies, ongebruikelijke materialen (bijv. hout of glas), laseren, lamineren, unieke papiersoorten met textuur of kleur, stoere vouwwijzen, etc. Door het inzetten van special products kunnen wij voor onze klanten een unieke merkidentiteit, imago en marktpositie creëren. 

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in het ontwerpen van special products. Special products zijn pure merkbeleving, uitingen die het DNA van jouw bedrijf optimaal transporteren en je doelgroep activeren.

Stella Maris print media - Rene Verkaart
Stella Maris College uitnodiging
5ive year jubileumboek - Rene Verkaart
Solland Solar omslag jubileumboek

Visitekaartje: de ultieme held van de huisstijl

Het visitekaartje is momenteel de ultieme held van de huisstijl. Van de ultra dikke of gelaagde papiersoorten, tot gepersonaliseerde drukwerkveredeling en afwerking, tegenwoordig kan bijna alles. Wij werken hiervoor met de beste print media netwerk partners. 

Briefpapier wordt zelden nog gedrukt en enveloppen al bijna helemaal niet meer. Stoere Binken Design ontwerpt nog steeds complete huisstijlen, maar deze worden zelden nog in offset gedrukt. Een brief versturen in een gefrankeerde envelop doen onze klanten zelden nog. De huidige huisstijl uitingen worden digitaal ingezet als Microsoft Office brief, of als PDF via email. 

Bij reclamebureau Stoere Binken Design Maastricht hebben we special products o.a. voor de stoere houten visitekaartjes van Morpak industrial Packaging specialist gebruikt. Eén van onze favoriete toepassingen.

Damn, dat is vet

We hebben Stoere Binken de opdracht gegeven de nieuwe identiteit van Morpak te ontwikkelen en vorm te geven, dit heeft geleid tot een “stoere” identiteit. Het nieuwe grafische ontwerp, de nieuwe huisstijl, de nieuwe website en de inrichting van de social media kanalen dragen bij aan de verdere ontwikkeling van onze strategie.
Bekijk Morpak project case
Dimitri Romeijnders, Directeur Morpak

Groot formaat print media rules

Waar wij bij design bureau Stoere Binken Design helemaal weg van zijn, en waar al onze klanten erg geïnteresseerd in zijn, is groot formaat printen. Dit wordt veel ingezet voor buitenreclames, interieur en inrichting, evenementen en beurzen. Op grote vlakbed printers kan tegenwoordig met de modernste technieken op de meest exotische materialen geprint worden.

Vroeger, in de analoge tijd, werden deze groot formaat print media uitingen in zeefdruk techniek gemaakt. Met alle problemen van dien; grove raster afbeeldingen, slordig sluitende kleuren, beperkingen qua formaat, etc. 

Reclamebureau print media wand

Nu, in het huidige tijdperk, worden deze uitingen digitaal geprint. Op alle mogelijke materialen en op een vrijwel onbeperkt formaat. Van glazen tafels en raambelettering, tot gepersonaliseerde relatiegeschenken, kartonnen stoelen, vlaggen en roll-up banners, reclame borden en vloer- en wanddecoratie. The sky is the limit en daar houden we bij Stoere Binken Design van.

De beste partner voor groot formaat prints is Blue Print Visuals, een onderdeel van Andi Smart Print Solutions. Vraag naar Dave Kremer.

Wie zijn wij

Stoere Binken Design is een full-service print media reclamebureau. Sinds 1995 zijn wij een strategische, gepassioneerde en altijd nieuwsgierige partner voor klanten uit Limburg, de Randstad en internationaal. Met de kracht, kennis en ervaring van een internationaal reclamebureau werken we met passie voor stoere ondernemers met ambitie. We denken out of the box als het gaat om concept en strategie. Persoonlijke service, de hoogste kwaliteit en het succes van onze klanten is ons uitgangspunt. Wij werken internationaal voor startups, MKB en multinationals.

Ben je op zoek naar vernieuwende print media?

Laten we dan eens afspreken, je huidige merkidentiteit bekijken en brainstormen over de mogelijkheden.

Ik wil graag afspreken