Stoere Binken Design

Schaerer brochure

Klant: Schaerer AG

Schaerer is een Zwitserse fabrikant van volautomatische, geïntegreerde koffie- en melk oplossingen. Dit gaat van de precisie maalsystemen tot de full-service ingerichte oplossingen bij bedrijven en consumenten. Het merk Schaerer heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot 1892. Daar wilden we dus respectvol mee omgaan.

De firma is begonnen als leverancier van steriele gereedschappen, chirurgische apparaten en operatie tafels. In 1919 begon de productie van ontbijt toepassingen met de opdracht voor het maken van koffie apparaten voor ziekenhuizen.

Koffieboon

Voor Schaerer hebben we een serie brochures ontworpen die inzichten en uitleg geven in de koffie oplossingen die ze leveren. Voor deze kwalitatieve klant wilden we iets heel bijzonders maken. Na een intensieve brainstorm sessie zijn we tot de conclusie gekomen dat we hun belangrijkste merk element een prominente rol moesten geven; de koffieboon.

Hoge attentiewaarde

We hebben een zeer hoge resolutie foto laten maken en hebben die extreem uitvergroot. We hebben de koffieboon als vorm voor de brochures gebruikt wat ze een hoge attentiewaarde geeft. Deze vorm is zeer opvallend en steekt met kop en nek uit boven de brochures van de concurrenten.

rene

Creative director

Deel dit artikel

P G