Werkwijze Stoere Binken Design

Werkwijze Stoere Binken Design

De omgang met een designbureau is voor klanten niet altijd eenvoudig, dat begrijpen we bij Stoere Binken Design heel goed. Of we nu een nieuwe merkidentiteit ontwerpen, een website ontwikkelen of jouw eigen huisstijl lettertype, al deze expertises hebben hun eigen vaktaal en technische termen. Daarom geven wij inzicht in onze werkwijze zodat jij weet wat je van ons kunt verwachten en hoe we samen jouw opdracht succesvol uitvoeren.

Creative Director

In 9 stappen naar jouw succes met onze werkwijze

Jarenlange praktijkervaring weerspiegelt zich in onze 3 expertises Branding, Webdesign en Typografie én natuurlijk een efficiënte werkwijze. Dit is geen rocket science, geen business hacks, maar gewoon gezond verstand en een eerlijke manier van zaken doen.
We hebben een heldere roadmap met 9 stappen uitgestippeld die volgens ons de samenwerking het meest aangenaam laat verlopen. Onze beroepservaring sinds 1995 zit hierin verwerkt.
Voor elk type project hebben wij een custom stappenplan ontwikkeld. Het stappenplan voor jouw maatwerk WordPress website bevat alleen al 33 primaire taken in 7 groepen. Hiermee weet jij als klant precies hoe wij jouw project aanpakken en wat je van ons mag verwachten.

Zo maken wij onze samenwerking overzichtelijk en aangenaam:

1 – Kennismaking

We beginnen een samenwerking altijd met een persoonlijk gesprek om elkaar te leren kennen. Wat zijn je wensen? Wat wil je bereiken? Wat is je budget? Wat kunnen wij voor jou betekenen? We bespreken je project, analyseren je concurrentie, stellen kritische vragen en brengen jouw doelstellingen in kaart. Dit schept helderheid in het project en dat is voor ons de basis voor een goede en vertrouwensvolle samenwerking.
Daarnaast moet het ook persoonlijk klikken. Een open en eerlijke samenwerking begint met respect en sympathie.

2 – Begroting

Eerst scheppen we duidelijkheid, voor jou én voor ons. Uitgaande van jouw budget maken we een modulaire begrotingen zodat jij weet waar je aan toe bent en wat je van ons mag verwachten. We maken een globale planning om te zien of je voorstellingen haalbaar zijn. We stemmen onze dienstverlening altijd af op jouw wensen.

Voor onze maatwerk website projecten kunnen we extra services als registratie van domeinnamen, hosting contracten, aanschaf betaalde plugins, etcetera meenemen in de begroting.

3 – Strategie

Stoere merken hebben een sterke basis. We willen eerst weten wie jij bent, wat je doet en wat jou uniek maakt. We analyseren alle informatie over je bedrijf, doen deskresearch naar je branche, concurrenten en doelgroep. We verwerken onze bevindingen en concepten in een moodboard. Dan bespreken we dit en gezamenlijk ontwikkelen we de juiste merkstrategie.


Contact

Een moodboard definieert je DNA

Voor complexe of specifieke opdrachten maken we als eerste een moodboard. Hiermee kunnen we afstemmen dat we op dezelfde pagina zitten qua verwachting, stijl- en kwaliteitsniveau. Ons moodboard is het concept van jouw merk en het definieert het DNA van je bedrijf.

Alles over onze stoere moodboards -

4 – Creatie

De resultaten van de strategiefase verwerken we in de volgende stap. We creëren nu jouw stoere branding – het masterplan van jouw bedrijf.
We doen een rebranding van je bestaande-, of ontwikkelen een compleet nieuwe merkidentiteit. We nemen alles onder de loep van je logo – de superheld van je huisstijl – tot de kleuren, typografie en beeldtaal. Dit vertalen we naar de huisstijldragers, je merkuitingen.
In deze grenzeloze speeltuin ontwikkelen wij voor jou een stoer brand design op basis van de strategie. Wij geloven in de kracht van consistent brand design en storytelling.

Wij vernieuwen niet om te vernieuwen. Integendeel! Wij koesteren dat wat goed is en verbeteren dit. We vullen dit aan met onze expertises en geven sturing aan de nieuwe merkidentiteit. Een slimme marketingstrategie zorgt voor het beste resultaat.

5 – Productie

Nu we lekker bezig zijn met het project maken we een gedetailleerde planning voor de oplevering. Jij weet dan precies wanneer alles geleverd wordt en gepresenteerd of verspreid kan worden. Een heldere planning draagt bij aan een soepele introductie in de organisatie en effectieve lancering op de markt. We programmeren je nieuwe maatwerk website of ontwerpen print media uitingen. Voor alle stappen hebben we onze werkwijze.

Wij vernieuwen niet om te vernieuwen. Integendeel! Wij koesteren dat wat goed is en verbeteren dit. We vullen het aan met ons webdesign, strategische expertise en grafisch ontwerp en geven sturing aan de nieuwe merkidentiteit.

Webdevelopment proces - Rene Verkaart

Webdevelopment proces - jouw website van A tot Z

Websites zijn tegenwoordig meestal het eerste contact dat je doelgroep heeft met jouw bedrijf of merkidentiteit. Of je nu een overheidsorganisatie, een multinational, een MKB’er of een startup bent. Voor het webdevelopment van jouw website werken we altijd met ons eigen robuuste en effectieve stappenplan en strategie. Deze is het resultaat van onze werkervaring sinds 1995.

Lees hier ons stappenplan voor jouw website -

6 – Activatie

We zijn klaar! Nu volgt de oplevering en onthullen we je merk aan de wereld. Dit kan met een knal of gefaseerd plaatsvinden, afhankelijk van je communicatie- en marketing strategie. Samen zetten we je nieuwe merkidentiteit in de picture en vergroten we je naamsbekendheid.

7 – Instructie

Als we een maatwerk website voor je gemaakt hebben, dan kunnen we een instructie van WordPress CMS voor je verzorgen, zowel op locatie als remote aan je team. Daarmee weet jij precies hoe je zelf je website kunt beheren.

8 – Evaluatie

Is alles goed gelopen? Is alles naar tevredenheid geleverd? Wat kunnen we verbeteren aan onze werkwijze? Als het project opgeleverd is, nemen we het project op wens nog eens goed onder de loep. Feedback is belangrijk om onze samenwerking te verbeteren en te versterken. Wij zien de samenwerking als een groei diamant.

9 – Merkmanagement

Mooie en consistente merkidentiteiten zijn succesvoller. Een organisatie is pas volledig geloofwaardig als alle boodschappen en uitingen op elkaar afgestemd zijn en dezelfde taal spreken. De identiteit van een organisatie is constant in beweging, dus huisstijl management en een design system zijn een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Als bedrijf moet je constant bijsturen en je merkuitingen finetunen. Dit proces loopt het beste met onze professionele begeleiding en aansturing.

Je WordPress website is live? Met ons onderhoudscontract houden we alle websites up-to-date en controleren je positie in de Google zoekresultaten. Vraag ons naar de details voor het onderhoud van jouw website.

Enkele succesvoorbeelden

Dit zijn een aantal succesvoorbeelden die symbool staan voor onze werkwijze, kwaliteitsniveau en wat wij vinden dat een goede branding daadwerkelijk is. Dit is de mening van onze klanten en hun doelgroep.


Daarom kies jij voor Stoere Binken Design

Stoere Binken Design is een full-service ontwerpbureau en webdesign bureau voor Branding, Webdesign en Typografie. Sinds 1995 zijn wij een strategische, gepassioneerde en altijd nieuwsgierige partner voor klanten uit Limburg, de Randstad en internationaal. We ontwerpen logo’s, huisstijlen, websites, verpakkingen, custom type en nog veel meer.

Met de kennis en ervaring van een groot reclamebureau werken we met passie voor stoere ondernemers met ambitie. We denken out of the box als het gaat om concept, strategie en webdesign. Persoonlijke service, de hoogste kwaliteit en het succes van onze klanten is ons uitgangspunt. Wij werken internationaal voor startups, MKB en multinationals.


Contact
balloon_corner

Welk nieuw project wil jij starten?

Een nieuwe branding, een website of een eigen huisstijl lettertype? Laten we samen vrijblijvend je nieuwe stoere project bespreken en een stoer plan maken.