René Verkaart webdesigner

René Verkaart - Creative Director

Ik leef voor identiteiten  Met veel enthousiasme ontwikkel ik nieuwe merkidentiteiten en websites voor – maar vooral mét – mijn klanten. Mijn focus ligt op merk identiteiten, webdesign, visuele storytelling en typografie. De klantbeleving staat hierbij altijd voorop.
Ik zoek altijd een oplossing die out of the box is; vernieuwend, spannend, verrassend. Klanten met lef en visie begeleiden mij graag op dit pad. Samen ontwikkelen we de optimale oplossing voor hun vraag- en doelstelling. Webdesign Limburg at its best.

Ik wil een echte partner zijn waarop mensen kunnen vertrouwen. Ik stem me af op de persoonlijkheid van de klant en het bedrijf en sta open voor kritiek en verbeteringen. Ik verwelkom nieuwe klanten altijd met open armen en een no-nonsense mentaliteit.

Foto-Rene-Verkaart

Stoere superkrachten René Verkaart

Ik ben designer sinds 1995, de gouden tijd van het ‘Dutch Design’. Daar heb ik veel werkervaring opgedaan en heb ik een scherp gevoel voor mijn kwaliteiten en voorkeuren ontwikkeld. Mijn design superkrachten zijn o.a. branding, maatwerk responsive websites, storytelling, print media en natuurlijk custom type design.

Internationale reclamebureau’s

Ik heb in de ’90s voor Mundocom International en Publicis FCB gewerkt, 2 grote reclamebureau’s uit Eindhoven. We werkten o.a. voor Philips, PSV en de gemeente Eindhoven. Daarna kon ik alleen maar zeggen; voor mij geen reclamebureau’s meer.
Dit type reclamebureau had voor mij geen toekomst. Groot, log en onpersoonlijk. Ik wilde dichter bij de klant staan en meer als specialist werken. Daarmee was het zaadje voor mijn eigen (web)design bureau geplant.

Oprichting Stoere Binken Design

Samen met mijn collega Jeroen Borrenbergs heb ik op 17 juli 1995 ontwerpbureau Stoere Binken Design opgericht. Wij vullen elkaar nog steeds aan. Hij is sterk in print media, ik in digitale media en typografie. In Duitsland ben ik ook bekend onder de naam Brandboy Design.

Stoere Binken Design is ook te vinden op Hostingwijzer.nl.


Mail mij

Daag me uit! Ik vecht voor jouw succes

Ik hou van mijn werk, maar ik hou nog méér van klanten met ambitie en idealen. Dat motiveert mij om alles uit de kast te halen voor jouw succes. Ik ben de beste ambassadeur voor jouw bedrijf of merk.
Met de juiste balans tussen creativiteit en structuur werk ik snel en efficiënt. Ik help graag mensen met zaken die ze niet begrijpen, daarom blog ik zo uitgebreid en diepgaand.

René Verkaart -
Creative Director

Mijn design blogs

Ik geloof heilig in het delen van kennis Ik blog over uiteenlopende onderwerpen en probeer deze inhoudelijk zo goed mogelijk aan elkaar te knopen. Mijn technische affiniteit helpt me om moeilijke onderwerpen eenvoudig en glashelder uit te leggen zodat iedereen deze kan begrijpen.
Mijn ontwerpen voor Stoere Binken Design zijn nauw verbonden met de lettertypen die ik maak onder mijn alias Characters Font Foundry. Ik schrijf spannende en uitgebreide blogs over beide disciplines.

Gebruik de kennis en ervaring uit mijn blogs:


Custom lettertypen

Custom lettertypen zijn de basis van je merkidentiteit, het visualiseert het DNA van je bedrijf in zijn puurste vorm. Stoere Binken Design maakt custom fonts voor het MKB betaalbaar.
Jouw custom lettertype

Maatwerk WordPress websites

Stoere Binken Design ontwikkelt succesvolle responsive WordPress websites die perfect werken op desktop, tablet en smartphone formaten. Succesvol webdesign uit Maastricht.
Jouw maatwerk website

Gratis fonts

Ik heb voor jou een uitgebreide verzameling van goede gratis fonts samengevat die je zo voor je merk of product kunt gebruiken. Zoek je iets speciaals? Hier staat geheid iets tussen.
Download jouw gratis font

Maatwerk vs Custom

Stoere Binken Design is specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk WordPress websites. Maar sommigen gebruiken WordPress themes. Is dit wel verstandig?
Maak een bewuste keuze

Wat is een vector bestand?

Een vector bestand is een grafisch bestand dat is opgebouwd uit lijn informatie. Dit kan zowel 2D vector graphics, bitmap afbeeldingen en tekst bevatten. Wat kun je er precies mee?
Wat is een vector bestand?

Typefaces to express yourself

Ik heb een sterke passie voor typografie  Ik ontwerp sinds 2004 onder de naam Characters Font Foundry custom fonts voor bedrijven en designers over de hele wereld. Ik kick op het extreem hoge niveau van details en expertise die vereist is om een goed font te maken. Een werkelijk goed font! Dat is mijn persoonlijke ambitie.

Fonts zijn het DNA van je bedrijf

Typografie is één van de belangrijkste onderdelen van jouw merkidentiteit. Het visualiseert het DNA van je bedrijf in zijn puurste vorm. Type design wordt steeds belangrijker. De grote multinationals hebben ondertussen allemaal hun eigen huisstijl lettertypen. Zij zijn voorbeeld en inspiratie tegelijk voor MBK bedrijven die hun merk naar een hoger niveau willen brengen. Ik ben als typograaf uit Limburg de juiste partner met de benodigde expertise.

Ik heb een concept ontwikkeld waarmee ik custom fonts voor het MKB betaalbaar maak. Laten we over de mogelijkheden spreken als je interesse hebt om in de liga van de ‘big boys’ te spelen.

Corporaet letters - Rene Verkaart
CFF Corporaet font family voor Visma | Raet

“Typefaces to express yourself” is mijn slogan, want lettertypen zijn een middel om uitdrukking te geven aan je merk, je bedrijf, je persoonlijkheid. Het juiste lettertype zet de juiste toon en raakt de juiste snaar bij je doelgroep.
Onder de naam Characters Font Foundry ontwikkel ik als type designer (ofwel lettertype ontwerper of typograaf) custom lettertypen voor bedrijven met ambitie en visie. Op maat gemaakt voor jouw bedrijf en jouw succes.

balloon_corner

Samen werken aan jouw ambitie

Wil je een stoere branding om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen? Een succesvolle responsive website? Een eigen custom font? Maak een afspraak om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Of start snel jouw stoer project via ons formulier.