René Verkaart Creative Director

René Verkaart – Creative Director

Ik leef voor identiteiten  Met veel enthousiasme ontwikkel ik, René Verkaart, als Creative Director nieuwe merkidentiteiten en websites voor – maar vooral mét – mijn klanten. Mijn focus ligt op branding, webdesigntypografie en visuele storytelling. De klantbeleving staat hierbij altijd voorop. Samen ontwikkelen we de optimale oplossing voor de vraag- en doelstelling. Dat is de passie waarvoor ik ’s morgens aan het werk ga.

Zo sta ik in het leven

  • Ik zoek altijd een oplossing die out of the box is; vernieuwend, spannend, onderscheidend. Klanten met lef en ambitie begeleiden mij graag op dit pad.
  • Ik streef naar uitmuntendheid, niet naar perfectie. Perfectie is star en verkrampt. Uitmuntendheid is flexibel en komt voort uit een vertrouwensvolle samenwerking. Goed is niet goed genoeg.
  • Ik wil een echte partner zijn waarop mensen kunnen vertrouwen. Ik heb een goed geoliede werkwijze waarmee ik elke opdracht zo efficiënt mogelijk kan draaien. Als je mij laat werken komt alles goed.

Foto-Rene-Verkaart

René Verkaart’s superkrachten

Ik ben designer sinds 1995, de gouden tijd van het ‘Dutch Design’. Daar heb ik veel werkervaring opgedaan en mijn handschrift ontwikkeld. Mijn design superkrachten zijn o.a. branding, maatwerk responsive websites, storytelling, print media en natuurlijk custom type design.

In mijn Logofolio vind je een selectie van de logo’s die ik sinds 1995 voor mijn klanten gemaakt heb.

Internationale reclamebureau’s

Ik heb in de ’90s voor Mundocom International en Publicis FCB gewerkt, 2 grote reclamebureau’s uit Eindhoven. We werkten o.a. voor Philips, PSV en de gemeente Eindhoven. Daarna was het voor mij duidelijk; geen reclamebureau’s meer.
Dit type bureau had voor mij geen toekomst. Groot, log en onpersoonlijk. Ik wilde dicht bij de klant staan en als specialist werken. Daarmee was het zaadje voor mijn eigen designbureau geplant.

Oprichting Stoere Binken Design

Samen met mijn collega Jeroen Borrenbergs heb ik op 17 juli 1995 ontwerpbureau Stoere Binken Design opgericht. Wij vullen elkaar nog steeds aan. Hij is sterk in print media, ik in webdesign en typografie. Internationaal opereer ik onder de naam Brandboy Design.


Mail mij

Daag me uit! Ik vecht voor jouw succes

Ik hou van mijn werk, maar ik hou nog méér van klanten met ambitie en idealen. Dat motiveert mij om alles uit de kast te halen voor jouw succes. Als Creative Director zie ik mezelf als de architect van jouw merk. Met de juiste balans tussen creativiteit en structuur werk ik snel en efficiënt.

René Verkaart -
Creative Director

Mijn design blogs

Ik geloof heilig in het delen van kennis Ik blog over uiteenlopende onderwerpen en wil mijn vakkennis uitleggen en overdragen. Mijn technische affiniteit helpt me om moeilijke onderwerpen eenvoudig en glashelder uit te leggen zodat iedereen deze kan begrijpen.

Gebruik de kennis en ervaring uit mijn blogs:


Branding: het masterplan van jouw bedrijf

Branding is het proces van het bouwen van een merkidentiteit en -loyaliteit. Het doel is om een sterke, consistente en unieke merkidentiteit voor jouw bedrijf te ontwikkelen.
Alles over jouw branding

Webdesign: jouw online merkidentiteit

Webdesign is de belangrijkste visualisatie van je Branding. Je website is je online marketing kanaal die je klanten wereldwijd 24/7 bereikt.
Alles over jouw webdesign

Typografie: jouw unieke brandfont

Typografie is een essentieel onderdeel van elke goede Brand Identity, een krachtig statement. En toch staan de meeste bedrijven nog te weinig stil bij de kracht van een eigen huisstijl lettertype.
Jouw eigen huisstijl lettertype

Typefaces to express yourself

Ik heb een sterke passie voor typografie  Ik ontwerp sinds 2004 onder de naam Characters Font Foundry custom fonts voor bedrijven en designers over de hele wereld. Ik kick op het extreem hoge niveau van details en expertise die vereist is om een goed font te maken. Een werkelijk goed font! Dat is mijn persoonlijke ambitie.

Fonts zijn het DNA van je bedrijf

Typografie is één van de belangrijkste onderdelen van jouw merkidentiteit. Het visualiseert het DNA van je bedrijf in zijn puurste vorm. Type design wordt steeds belangrijker. De grote multinationals hebben ondertussen allemaal hun eigen huisstijl lettertypes (Brandfont). Zij zijn voorbeeld en inspiratie tegelijk voor MBK bedrijven die hun merk naar een hoger niveau willen brengen. Als typograaf uit Limburg ben ik de juiste partner met de benodigde expertise.

Ik heb een concept ontwikkeld waarmee ik custom fonts voor het MKB betaalbaar maak. Laten we over de mogelijkheden spreken als je interesse hebt om in de liga van de ‘big boys’ te spelen.

Corporaet letters - Rene Verkaart
CFF Corporaet font family voor Visma | Raet

“Typefaces to express yourself” is mijn slogan, want lettertypes zijn een middel om uitdrukking te geven aan je merk, je bedrijf, je persoonlijkheid. Het juiste lettertype zet de juiste toon en raakt de juiste snaar bij je doelgroep.
Onder de naam Characters Font Foundry ontwikkel ik als type designer (ofwel lettertype ontwerper of typograaf) custom lettertypes voor bedrijven met ambitie en visie. Op maat gemaakt voor jouw bedrijf en jouw succes.


Mijn fonts
balloon_corner

Samen werken aan jouw ambitie

Wil je een stoere branding om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen? Een succesvolle responsive website? Een eigen custom font? Maak een afspraak om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Of start snel jouw stoer project via ons formulier.