Stoere Binken Design

Smartified concept en identiteit

Klant: Gemeente Heerlen

Stoere Binken Design won de pitch die uitgezet was bij vijf bureau’s in de regio. De opdracht was het creëren van een economische propositie en toekomstbeeld van Heerlen Smart Services City 2025. Het ‘Smartified’ concept is waarmee we wonnen.

Slimme samenwerking met partners

Stoere Binken Design betrok Nicoline Wisse Smit van communicatiebureau Wis & Waarachtig bij de pitch. Haar strategische en conceptuele denkvermogen verbonden we op slimme wijze met ons concept, design en verbeeldingskracht. Samen wisten we gemeente Heerlen te overtuigen om het speelveld te betrekken bij het positioneren van Heerlen middels Smartified-certificering. De gemeente Heerlen bewijst hiermee niet alleen te roepen de stad van de mogelijkheden te zijn, maar onderstreepte hiermee dat in alles wat zij doet het denken in kansen en benutten van mogelijkheden aan de basis ligt. In de uitvoering van het concept tekende partner Betawerk voor de programmering.

Heerlen makes you Smartified

Heerlen Smart Services City is de werknaam waaronder de gemeente Heerlen de regio als stad van de slimme mogelijkheden positioneert. Een stad die toonaangevend is in de creatie van nieuwe diensten door slim gebruik van data en technologie.

De Smart Services Office en het door ons ontwikkelde Smartified portal dienen in belangrijke mate bij te dragen aan het imago van Heerlen als stad van de slimme mogelijkheden. De office is een servicegericht aanspreekpunt voor geïnteresseerden in de regio. Daarnaast verbindt en versterkt de office reeds bestaande smart services organisaties middels het Smartified-certificering.

Get Smartified

Smartified-organisatie mogen het smart services keurmerk voeren en gebruik maken van de dienstverlening van de Smart Services Office. Ze krijgen toegang tot de SmartBox, het Smartified-keurmerk en special events. Ze genieten daarnaast communicatie-support, subsidie-advies, ondersteuning bij het aantrekken van venture capital, toegang tot jong talent, aansluiting met kennisinstituten en aansluiting met de Brightlands Smart Services Campus als living lab.

Get Smartified

De volgende zes peilers vormen de kern van Smartified en zijn toegankelijk voor aangesloten bedrijven:

 • 1. Research & Labs
  De Brightlands Smart Services Campus huisvest organisaties die actief zijn op het gebied van data sciences, services design en social impact. De campus vormt het fysieke hart van Heerlen Smart Services City. Met van oudsher in de regio gevestigde organisaties als APG en CBS, kennisinstituten en laboratoria is de campus een proeftuin op het gebied van slimme diensten.
 • 2. Strategic Locations
  Te midden van de ELA-driehoek (Eindhoven-Luik-Aken) springt de kennis en expertise van Heerlen op het gebied van slimme diensten eruit. Op verschillende locaties in en om Heerlen zijn bedrijfsverzamelgebouwen te vinden die bijdragen aan Heerlen als het expertisecentrum op het gebied van smart services.
 • 3. Funding: Grow Your Business
  Interesse om te investeren in data sciences of juist opzoek naar funding? Smartified verbindt partijen, brengt investeerders in contact met innovatieve spelers en biedt ondersteuning bij subsidieaanvragen. Smartified makes your business grow.
 • 4. Talent Development
  Een stevig ecosysteem vraagt om talent. Het afstemmen van de kennis van werknemers op basis ontwikkelingen is key. Dankzij de aansluiting van Brightlands Smart Services Campus, BISS, opleidingen en aanjagers zoals Brightlands Innovation Factory vindt ontwikkeling van smart services talent plaats.
 • 5. Smartified Network
  Heerlen is de stad van de slimme mogelijkheden. Tal van organisaties, van gevestigd tot start-up, maken deel uit van het smart services ecosysteem. Samen maken zij Heerlen toonaangevend in de creatie van nieuwe diensten door slim gebruik van data en technologie.
 • 6. Personal SmartBox
  De SmartBox is een persoonlijke toolkit met verschillende slimme diensten voor smart services organisaties in en om Heerlen. De SmartBox is bedoeld om smart services organisaties aan te trekken én samenwerkingen, nieuwe initiatieven en innovatie aan te jagen. De toolkit draagt tevens bij aan het uitdragen van het DNA.

Smart Services Office

De Smart Services Office voorziet in het faciliteren van interactie tussen belanghebbenden. Een serviceorganisatie die bijdraagt aan de positionering van de regio op het gebied van smart services en Smartified-organisaties ondersteunt in de communicatie.

Smartified Officers

Waarom Heerlen

Heerlen is nationaal en internationaal toonaangevend in de creatie van nieuwe diensten door slim gebruik van data en technologie. De focus ligt op economische pijlers Industry & Logistics, Retail & Leisure en Smart Services & Creative Industry. Heerlen is het Europees centrum op het gebied van de ontwikkeling van slimme diensten. De Brightlands Smart Services Campus, instellingen als het Business Intelligence & Smart Services Institute, MKB, start-ups, grote organisaties zoals APG en CBS maken de regio toonaangevend op het gebied van data dienstverlening.

Launch event

Smartified is officieel gelanceerd tijdens de 3 Digitale Dagen. Wethouder Martin de Beer, verantwoordelijk voor het project, stelde het persoonlijk voor aan een volle zaal slimme geïnteresseerden.  De 3 Digitale Dagen vinden achtereenvolgens plaats in Heerlen, Hasselt en Aken en worden georganiseerd door de Gemeente Heerlen en de Brightlands Smart Services Campus, in samenwerking met de Corda Campus in Hasselt, LSU (Limburg Startup) en Stadt Aachen.

rene

Creative director

Deel dit artikel

P G