Stoere Binken Design

Klankatlas

Klant: Intro in Situ

De Klankatlas is een auditieve kaart die het akoestische DNA van Nederlands en Belgisch Limburg in kaart brengt. Navigeer tussen klankkunstwerken en composities voor en over Limburg. Ga op zoek naar spannende verhalen achter alledaagse geluiden of neem een duik in het Limburgse muzikaal erfgoed. Ontdek plaatsen met bijzondere akoestische eigenschappen of zeldzame ‘stiltegebieden’ en ervaar hoe Limburg klinkt, klonk en zou kunnen klinken.

Een logo dat klinkt als een klok

Een goed logo is een logo dat helder en duidelijk is, verwachtingen schept én waar maakt, maar vooral boeit. In één oogopslag moet je begrijpen waar het voor staat en welke boodschap het over wil brengen. Alle klankkunstwerken die zich op de Klankatlas bevinden zijn weergegeven als punten op de kaart, locaties waar je je als bezoeker kunt laten verrassen en inspireren. Daarom hebben we de punt als beeldmerk gekozen. Er omheen zitten de concentrische ringen die symbool staan voor geluid dat zich in alle richtingen uitbreidt. Het beeldmerk is de basis voor de beeldtaal, van de pictogrammen tot promotioneel materiaal.

Pictogrammen

In onze de snelle tijd waarin we leven hebben we vaker hulp nodig om informatie gemakkelijker op te nemen, onthouden én verwerken. Pictogrammen, ook wel ‘iconen’ genaamd, zijn daar uitermate goed voor geschikt omdat deze informatie afbreken tot de kern en 100% treffend zijn. Daarnaast geven pictogrammen context en laden de boodschap met emotie en betekenis. De handgemaakte pictogrammen die we voor de Klankatlas ontworpen zijn gebaseerd op het logo. Het is een set pictogrammen met 7 symbolen in 3 verschillende maten. Daarnaast hebben we ook vrijstaande gekleurde pictogrammen ontworpen. De user pin en het cluster icoon zijn duidelijk anders omdat deze moeten opvallen tussen de vele groene klankpunten. Als gebruiker wil je direct kunnen zien waar jijzelf op de kaart staat en wat er om je heen gebeurt.  De cluster iconen zijn groepen van klankpunten die we bundelen om de Klankatlas overzichtelijk te houden.

Meer dan een website

De Klankatlas is veel meer dan een website waarin je kan grasduinen, het is ook een vertrekpunt voor tal van toeristische uitstappen en artistieke ervaringen, een volwaardig online platform dat aanvoelt als een app. Onze gecustomizede Google Maps kaart maakt de Klankatlas uniek en geeft deze een hoge herkenningswaarde. Met het uitklapmenu navigeer je snel en effectief door de website.

In het Blog vind je extra achtergrondinformatie bij bepaalde klankpunten, interviews met kunstenaars en relevante artikels. Bij Projecten worden klankpunten gegroepeerd die samen een project vormen of thematisch bij elkaar aansluiten. Onder Routes vind je klankroutes die je te voet of met de fiets kan verkennen.

Content Management Systeem

Als Content Management Systeem (CMS) gebruiken we Wordpress. Naast het feit dat het gratis en open-source is is het één van de meest gebruiksvriendelijke en krachtige content-beheersystemen die er momenteel beschikbaar is.

Content Management Systeem

Deze duurzame maatwerk website gebruikt WordPress CMS en is volledig responsive. Hierdoor is ie op alle apparaten optimaal te bekijken en gemakkelijk uit te breiden in de toekomst. De website groeit moeiteloos mee met de doelstellingen van de organisatie en veranderingen in de markt.

SEO optimalisatie

Onze websites gebruiken moderne SEO technieken en zorgen voor een optimale vindbaarheid in Google. Door goede analyse, strategie en teksten trekken we de juiste bezoekers aan en verhogen de conversie.

Stoere Binken Design is de WordPress website specialist uit Maastricht, Limburg. Wij werken voor startups, MKB en multinationals.