Info Projects brand identity

Info-hoofdbanner - Jeroen Borrenbergs)

Info Projects is een succesvol webtechnologie-bedrijf uit Bussum dat webapplicaties voor tal van communicatie-doelen realiseert en is daarbij full-service. Stoere Binken Design werd erbij gehaald voor het verzorgen van hun nieuwe brand identity.

Creative Director

De ideale klant

Info Projects wilde een nieuwe brand identity die anders dan anders was. Het mocht zelfs opvallen, voor ons dus al meteen de ideale klant. We zijn eerst begonnen met het beeldmerk (IP) door de twee beginletters met veel rondingen te laten samensmelten. Deze rondingen hebben we als een rode draad door de hele huisstijl terug laten komen. Dat kun je terugzien bij de afgeronde hoeken op het briefpapier, de visitekaartjes, de with compliments card, de eigen stansvorm voor de opbergmap tot aan het venster van de envelop. De kosten om een eigen envelop te laten maken zijn in vergelijking met vroeger een stuk voordeliger geworden.

Groen, groener, groenst!

Ofwel opvallen zonder te schreeuwen. De felle actieve kleur groen werd gekozen uit drie geadviseerde kleuren en zo als contrast samengevoegd met de donkere warm grey. Deze steunkleur komt in verschillende tinten in de huisstijl terug.

Een design system zorgt voor consistentie

Een ‘design system’ is een collectie van herbruikbare huisstijl componenten, samengevat en helder gedocumenteerd in een huisstijlhandboek. Deze stelt betrokkenen zelf in staat om, onafhankelijk van elkaar, verschillende en uniforme merkuitingen te creëren. Bij Stoere Binken Design ontwikkelen we altijd een design system voor onze klanten omdat we huisstijlmanagement belangrijk vinden. Hiermee documenteren we de DNA van het bedrijf, zorgen we dat nieuwe merkuitingen aan de huisstijl richtlijnen voldoen en werken we efficiënter.

balloon_corner

Wil jij ook een STOERE branding?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.