Stoere Binken Design

Domein Holset branding & website

Klant: Domein Holset

In een klein dorp in het zuidelijkste puntje van Limburg ligt Domein Holset. Midden in het bijzondere heuvellandschap ligt de Limburgse boerderij uit de 19e eeuw, een plek om te onthaasten en genieten. Stoere Binken Design heeft de complete identiteit van het logo, tot de huisstijl en de brut flessen ontworpen. Een bijzonder omvangrijk project voor een speciale klant.

Genieten van het Limburgse leven

Eerst was er de plek, toen de wijn, vervolgens werd het een wijndomein. Nu kun je er overnachten, ontbijten, mediteren, confereren, zingen, wandelen, brood bakken, stil staan, werken, wijn proeven, rond scharrelen en zelfs concerten bij wonen. Met 6 unieke Bed & Breakfast kamers, een landwinkel en een houtgestookte bakkerij, ademt Domein Holset ambachtelijk Limburgs levensgenot.

Nederlandse kwaliteitswijnen

Van de eigen wijngaarden in Holset en Vijlen worden Nederlandse kwaliteitswijnen gemaakt. Onder het label Domein Holset worden heerlijke mousserende (brut) wijnen geproduceerd met extravagante namen als Dame, Prins, Bruut en Ploni. De mousserende wijn wordt volgens de Méthode traditionnelle gemaakt met een tweede gisting op de fles. Dit komt ten goede aan de smaak, kleur, geur en de fijnheid van de bubbel.

Typografische etiketten

Stoere Binken Design heeft ook de champagne fles ontworpen, van de muselet en agraaf, tot het manchet met de sticker en het etiket. Elk onderdeel is zorgvuldig gekozen om de smaakbeleving van de bruisende wijn te versterken. Elke fles heeft daarom zijn eigen kleur, passend bij het karakter. De stijl is een mix van modern en klassiek, maar altijd gewaagd en en een tikkie brutaal.

De etiketten bergen een héél bijzondere verrassing in zich. De heraldische schilden, het beeld op de etiketten, bestaan uit de letters van de druif en zijn dus 'leesbaar'. Ze passen qua stijl en vorm bij de druif in de fles en het karakter van de brut:

  • Dame: Chardonnay - elegant & verfijnd
  • Prins: Souvignier (Gris) - koninklijk & werelds
  • Bruut: Cabernet - stoer & stevig
  • Ploni: Johanniter - vriendelijk & beschermend
Domein Holset