Baptiste branding

Baptiste overzicht - Jeroen Borrenbergs)

BAPTISTE, de Maastrichtse brouwer die letterlijk het eerste levenslicht naast een brouwerij mocht aanschouwen gaat in zijn geboorteplaats authentieke bieren brouwen. Stoere Binken Design werd erbij gehaald om de branding rond deze bierbrouwer te verzorgen.

Creative Director

What's in a name?

De naam Johannes komt uit het Hebreeuws en betekent: “God kent genade”. De toevoeging ‘Doper’ betekent dat juist déze Johannes in de Jordaan doopte en dat hij ook Jezus daar heeft gedoopt. Vandaar ook de naam Baptist uit het Latijn ‘Baptista’ = “Doper” of het Grieks ‘Βαπτιστης’ (Baptistes) dat ook “Doper” betekent.

Wij wilde net als de klant geen biermerk met een serieuze religieuze ondertoon neerzetten. De klant die als Maastrichtenaar zijn wieg naast de stadsbrouwerij in Wyck heeft staan én drager is van de doopnamen Johannes Baptiste lag het toch vrij voor de hand om met deze informatie een visuele twist aan het logo en de identiteit rondom Baptiste te geven.

Baptiste logo - Jeroen Borrenbergs)

Van solo naar kwartet

De tripel zag als eerste het levenslicht. Dit Waerachtige lekkere biertje wilde Baptiste eerst laten testproeven bij verschillende restaurants en kroegen in Maastricht. Wij weten dat je op een been niet kunt lopen en hadden vrij snel door dat het niet bij deze tripel zou blijven. Enkele proef- en ontwerprondes verder werden de Waerachtige (Tripel), de Ambiorix (Amber), de Ravissante (Saison) en de Connaisseur (Wit) als krachtig kwartet gepresenteerd.

Wij zeggen alvast PROOST!!!

Baptiste etiketten - Jeroen Borrenbergs)

Volgens het evangelie van Lucas was Johannes zelf niet zo’n drinker.

Baptiste etiket - Jeroen Borrenbergs)

Daarom gaven wij daar met een knipoog een andere draai aan.

Baptiste kwartet - Jeroen Borrenbergs)
‘want hij zal groot zijn
voor het aanschijn van de Heer,
wijn en sterke drank zal hij niet drinken’
LUCAS – 1 : 15
BAPTISTE – 11 : 11 : 2019
balloon_corner

Wil jij ook een STOERE branding?

Stoere Binken Design is gespecialiseerd in maatwerk identiteiten en WordPress websites. Wij geloven in vakmanschap en duurzaamheid. De identiteit die wij ontwerpen zal bijdragen aan jouw succes. Maak een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.