Stoere Binken Design

Alzheimer website redesign

Klant: Alzheimer Nederland

De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (nu Alzheimer Nederland) is een Nederlandse non-profit organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en behandelingsmethoden voor de ziekte van Alzheimer en verwante vormen van dementie steunt. Stoere Binken Design heeft het redesign verzorgd van de complete website.

Uitdaging

"De bestaande website voelt verouderd aan en voldoet technisch niet meer aan de wensen. Kunnen jullie een nieuwe eigentijdse website voor ons maken?”. Met deze uitdaging kwam het ISAO naar ons toe. Uitdagingen gaan we altijd graag aan, zeker als het om een belangrijke website als die van Alzheimer gaat.

Het succes van een goede website

Het succes van een goede website hangt voornamelijk af van één belangrijke factor: hoe de gebruiker deze waarneemt. Spreekt de website me aan? Is deze gemakkelijk en aangenaam te gebruiken? Levert de website me wat ik zoek? Dat zijn de vragen van de gebruikers in interactie met de website. Complexe websites vragen om een specialistische aanpak. De Alzheimer website is zo’n website waarbij de onderliggende architectuur bepaalt hoe toegankelijk en succesvol de website werkelijk is. Stoere Binken Design heeft veel ervaring met User Experience (UX) en User Interface design (UI), het uiterlijk van de website. Voor de Alzheimer site konden we alles inzetten.

Analyseren en verbeteren

De Alzheimer website is complex en heeft veel informatielagen waardoor het voor de doelgroep onoverzichtelijk werd. We hebben eerst een uitvoerige analyse gedaan om er daarna onze verbeteringen op los te laten; de navigatie was onduidelijk en werkte verwarrend waardoor bezoekers de weg kwijt raakten. Tijdens de zoektocht naar informatie raakten bezoekers in een doodlopende weg en konden alleen nog maar achteruit klikken. De visuele uitstraling was grauw en werkte deprimerend. Dat waren de belangrijkste problemen die de klant wilde verbeteren.

Alzheimer

Door middel van een wireframe proces konden we alle problemen elegant oplossen. Het uiterlijk van de website is flink gemoderniseerd, de navigatie enorm verbeterd en de onderliggende technische structuur is nu cutting edge HTML5 en CSS3. Een website die nog vele jaren meekan.

 

Soms begin je aan iets, waarvan je nog niet precies weet wat het gaat worden. Dan zoek je een partner die met je mee denkt. Stoere Binken bleek zo'n partner te zijn. Samen met hen ontwikkelden we een website voor Alzheimer patiënten.

Marc Petit - directeur Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek

rene

Creative director

Website

Deel dit artikel

P G