Stoere Binken Design

ISFRI 2016 campagne

Klant: International Society of Forensic Radiology and Imaging (ISFRI)

De International Society of Forensic Radiology and Imaging (ISFRI) organiseert haar 5e congres in Nederland, in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) om precies te zijn. In opdracht van het ISFRI en in samenwerking met het MUMC+ en AMC verzorgde Stoere Binken Design deze intrigerende campagne.

Forensische radiologie en beeldvorming speelt een steeds belangrijkere rol in de forensische wetenschap. Met high-end MRI & CT scanners kijken ze letterlijk in het hele lichaam op zoek naar medische bewijzen en de mogelijke doodsoorzaak. Forensische beeldvorming laat geen ruimte voor interpretatie en is de volgende logische stap van moderne autopsie.

Cutting edge beeld

De ISFRI campagne die we ontworpen hebben verbindt forensische beeldvorming met fotorealistische beeldmanipulatie. De visuele stijl heeft een Hollywood film uitstraling. 'CSI The Netherlands ', zou je kunnen zeggen. Met het campagne beeld willen we laten zien wat ‘ snijden zonder te snijden ’ werkelijk inhoudt. Het is een fotomontage van een koelcel foto met een realistische rendering van een lijk, verrijkt met onze eigen film-stijl magie.

ISFRI Campagne

Forensische Radiologie bij het MUMC+

De afdeling van Jeroen Kroll (mede oprichter van de ISFRI), de Unit Forensische Radiologie van de afdeling Radiologie bij het MUMC+, heeft in de afgelopen jaren een respectabele reputatie opgebouwd in de medische sector. Met cases als het forensisch onderzoek en identificatie van de MH17 ramp, tot de vermoorde oud-minister Els Borst zijn ze niet alleen vooruitstrevend maar ook leidend op het vlak van forensische radiologie. Ze werken nauw samen met de Politie, Openbaar Ministerie en pathologen om forensisch bewijs te leveren bij lopende onderzoeken.

Hoor alleen maar lovende kritieken op onze poster, de forensische wereld vind het fantastisch!.

Prof. Rick R. van Rijn, MD. PhD. - Academic Medical Center Amsterdam

Rene is een meester in het samenvoegen van werelden, waarbij beeldvorming centraal staat, tot een grafisch kunstwerk..

Jeroen Kroll - Forensisch Radiologisch Consulent MUMC+

rene

Creative director

Deel dit artikel

P G